6 februari: Santa Cruz

De ochtend staat in het teken van lavatunnels en schildpadden. We worden weer in een minbus gestopt en rijden naar een plek in de hooglanden. Daar krijgen we kaplaarzen en na een klein stukje lopen zijn we bij een van de vele lavatunnels op het eiland.

Deze tunnels ontstaan als de magma onder hoge druk naar de oppervlakte wordt geperst. Soms zijn er meerdere tunnels boven elkaar, zoals hier het geval is.

 

De tunnel waar wij in lopen is een kleine honderd meter lang en op het eind ingestort. Dus gaat het dezelfde weg terug en zoals altijd is er licht aan het eind van de tunnel...

 

Hierna gaan we de reuzenschildpadden bekijken in het El Chato reservaat. Deze "wilde" schildpadden zijn inderdaad gigantisch. Hun gezichten zijn wellicht de inspiratiebron geweest voor Steven Spielberg bij het maken van E.T.

 

We maken bergen foto's van deze grote knuffelbeesten.

 

Zoals hoe ze lekker liggen in deze modderpoel. Daar trekken ze naartoe als ze het warm hebben.

 

Een van de groepsleden, Iris, heeft een knuffeleend van haar kleinzoon bij zich die overal op de foto moet. John, de kogelronde lawaaipapagaai die onze gids is, neemt een foto voor Iris met één van de schildpadden.

 

Ok, nog een foto dan. Of twee...

 

6 februari: Floreana

Na de lunch vertrekken we naar het volgende eiland, Floreana. Het is bijna twee uur varen met een speedboot. De zee is rustig en niemand wordt ziek onderweg. We komen na vier uur in de middag aan en haasten ons naar een nabij gelegen strandje, La Loberia. Daar kunnen we gaan snorkelen met zeeleeuwen (die er niet zijn) en (groene)zeeschildpadden.

 

Tussen het grijze koraal zwemmmen er ook wat (lip)vissen zoals deze vrijster lipvis.

 

Plots komt er een tweede schildpad voorbij.

 

We overnachten op Floreana in de Floreana lava lodge. De hutjes van onze lodge hier zijn piepklein en bloedheet. Gelukkig verblijven we er maar één nacht.

's Avonds vieren we de verjaardag van de reisgenote van Iris, ze wordt zeventig. Ook hier is het weer vroeg naar bed, er is niet veel vertier en we zijn een beetje moe.

Klik hier voor het vervolg, Isabela

 

 

 

 

over ons & contact  cookies & privacy  bijgewerkt 12-10-2023