6 februari: Floreana

De ochtend staat in het teken van lavatunnels en schildpadden. We worden weer in een minbus gestopt en rijden naar een plek in de hooglanden. Daar krijgen we kaplaarzen en na een klein stukje lopen zijn we bij een van de vele lavatunnels op het eiland.

Deze tunnels ontstaan als de magma onder hoge druk naar de oppervlakte wordt geperst. Soms zijn er meerdere tunnels boven elkaar, zoals hier het geval is.

 

De tunnel waar wij in lopen is een kleine honderd meter lang en op het eind ingestort. Dus gaat het dezelfde weg terug en zoals altijd is er licht aan het eind van de tunnel...

 

Hierna gaan we de reuzenschildpadden bekijken. De "wilde" schildpadden zijn inderdaad gigantisch en hun gezichten zijn wellicht de inspiratiebron geweest voor Steven Spielberg bij het maken van E.T.

 

We maken bergen foto's van deze grote knuffelbeesten.

 

Zoals hoe ze lekker liggen in deze modderpoel. Daar trekken ze naartoe als ze het warm hebben.

 

Een van de groepsleden, Iris, heeft een knuffeleend van haar kleinzoon bij zich die overal op de foto moet. John, de kogelronde lawaaipapagaai die onze gids is, neemt een foto voor Iris met een van de schildpadden.

 

Ok, nog een foto dan. Of twee...

 

Na de lunch vertrekken we naar het volgende eiland, Floreana. Het is bijna twee uur varen met een speedboot. De zee is rustig en niemand wordt ziek onderweg. We komen na vier uur aan en haasten ons naar een nabij gelegen strandje, La Loberia. Daar kunnen we gaan snorkelen met zeehonden (die er niet zijn) en zeeschildpadden.

 

Tussen het grijze koraal zwemmmen er ook wat vissen.

 

Plots komt er een tweede schildpad voorbij.

 

De hutjes zijn piepklein en bloedheet. Gelukkig verblijven we hier maar één nacht. 's-Avonds vieren we de verjaardag van de reisgenote van Iris, die ook al niet een van de magersten is. Ze wordt zeventig. Ook hier is het weer vroeg naar bed, er is niet veel vertier en we zijn een beetje moe.

Klik hier voor het vervolg, Isabela

 

 

 

 

over ons & contact  cookies & privacy  bijgewerkt 20-04-2022