5 februari: Darwin's Triangle

We moeten om tien uur uitchecken bij hotel Fiesta en nemen op de gok maar direct een taxi naar de Aventura lodge, waar onze Darwin's Triangle tour gaat beginnen. Ondanks het vroege uur kunnen we onze kamer al in.

Voor- en na de lunch zitten we op het terras aan het water en kijken onze ogen uit naar wat er allemaal aan (beestenspul) voorbij komt. Deze zeeleeuw is een beetje moe.

 

Deze regenwulp is een migrant die hier een tussenlanding heeft gemaakt.

 

Tegen een uur of half drie begint onze eerste groepsactiviteit. De groep is acht man groot. We rijden met een busje naar het strand van El Garrapatero. Nadat we uit het busje stappen is het nog vijftien minuten lopen in de brandende zon. Tegen de tijd dat we aankomen is het weer omgeslagen en begint het gvd zachtjes te druppelen.

Vlak bij het strand is een lagune waar af en toe flamingo's zitten en jawel, er is er welgeteld eentje. Deze Chileense flamingo, de naam doet het al vermoeden, is ook een bezoeker. We maken van een grote afstand een foto van deze eenzame vogel.

 

 

Vlak achter het strand ligt een lavameertje.

 

Het barst hier van de pelikanen.

 

Na een uurtje of wat houden we het voor gezien en gaan terug naar de lodge. Daar zijn we ruim op tijd voor het happy hour en nemen beiden twee dikke pisco sours. Na het diner gaan we weer op het deck zitten en daar landt weer een andere endemische vogel, de geel gekroonde nachtreiger (geelkruinkwak).

 

We gaan bijtijds naar bed, morgen wacht een vol programma.

Klik hier voor het vervolg, Floreana

 

 

 

 

over ons & contact  cookies & privacy  bijgewerkt 24-11-2023