5 Maart: Sesriem

Vandaag is het een rustdag, een dag om bij te komen van vijf dagen, zeventienhonderd kilometer, rijden en van de schrik van de crash. Eerst gaan we naar een garage om de kiezels die zich tussen de band en de velg hebben genesteld te laten verwijderen. Dat rijdt wat makkelijker.

De rest van de dag verloopt met Hertz bellen, bij het zwembad hangen, biertjes drinken aan de bar en een flink stuk lezen. Hertz vraagt ons of we Walvisbaai halen met de auto of misschien zelfs Windhoek, zodat we deze gedeukte Etios voor een andere kunnen ruilen. We zijn er van overtuigd dat Windhoek, dat ruim zevenhonderd kilometer verderop ligt, haalbaar moet zijn.

Dat er hier Duitse roots liggen is overal duidelijk. Dit bordje hangt bij de bar...

 

 

Overigens staan hier mooie acacia bomen op het terrein. In deze zit een giga groot "weaver's nest".

 

Het is net alsof er kerstversiering in de boom hangt, maar het zijn de vruchten.

 

 

6 Maart: Sossusvlei

De wekker loopt om kwart voor zes af en een half uur later zitten we aan het ontbijt. Het wordt het langzaam licht. Waarom we zo vroeg opstaan? Dan kunnen we het park in zodra de poort open gaat om kwart voor zeven en de zandduinen in het ochtendlicht bewonderen. De volle maan verdwijnt achter de eerste zandduinen.

 

We komen onderweg een eenzame oryx (gemsbok) tegen. Hij kijkt ons ietwat verbaasd aan.

 

Dat we niet de enigen zijn op en langs de vijfenzestig kilometer lange weg is al snel duidelijk.

 

We gaan onderweg naar Dune 45, zo genoemd omdat dit de 45e zandduin is vanaf de gate en op 45 kilometer daar vandaan ligt. Je ziet dat het zand steeds meer oranje begint te worden.

 

Daar is ie dan, Dune 45. Deze mag je beklimmen en dat doet vrijwel iedereen die hier komt. Wij ook.

 

De top, die op een kleine driehonderd meter ligt, is ons wat te veel inspanning. Driekwart is mooi zat. We draaien om en dalen af naar de parkeerplaats. Beneden aangekomen kijken we nog maar eens om.

 

In een van de bomen zit een roofvogel, een rotsvalk.

 

Bij kilometer 61 is een parkeerplaats voor 2x4 auto's. Vanaf daar is het nog zo'n vier kilometer naar de 4x4 parkeerplaats vanaf waar je kan lopen naar de deadvlei. We besluiten te lopen, nemen wat foto's, maar halverwege steken we toch maar de duim omhoog. Een ouder echtpaar stopt en we stappen dankbaar in hun aircondioned 4x4.

 

Het is nu nog een half uurtje sjokken door het mulle zand voor we bij een van de mooiste plekken in Sossuvlei komen. Zweten als een otter, het is ongeveer 36 graden, maar wel de moeite meer dan waard.

 

Hierna vinden we het welletjes, pakken de 4x4 shuttle en rijden de 61 kilometer weer terug naar onze lodge. Tegen twaalf uur zijn we daar en dan is het douchen en wederom veel drinken.

Klik hier voor het vervolg, Swakopmund

 

 

 

 

  over ons
contact
 
cookies
privacy
 
bijgewerkt
04-06-2020