20 Maart: Knysna

Vanaf Wildernis kan je op twee manieren naar Knysna komen. De snelle route via de N2 onderlangs en de "old Knysna route" bovenlangs. Op de heenweg nemen we de oude route. Al snel komt er een attractie in zicht.

 

Het gaat hier om een riviertje waarvan de loop aardig lijkt op de kaart van Afrika. Oordeel zelf.

 

Knysna blijkt een soort Blaricum aan zee te zijn. Het barst er van de "gewilde" huizen volgens de vele makelaars die je hier kunt vinden. Een van de mooiste en duurste stukken van de stad heet de Knysna Heads. Je kunt helemaal naar boven rijden en vanaf een viewpoint de stad en de lagune zien liggen...

 

Aan de overzijde van de baai rijdt een toeristentreintje de heuvel op. Kijk maar eens goed.

 

Ziet er gezellig uit...

 

21 Maart: Herold's bay

We gaan op weg naar Mosselbaai. Waarom? Dat weten we niet. De naam staat ons aan en het is niet al te ver. Maar watskeburt?! Het gaat regenen en niet zo'n beetje ook, bweh. Tot overmaat van ramp blijkt er in en rond Mossel Bay een motorbikers event te zijn. Vele duizenden overjarige kleuters op hun Harley's maken de weg onveilig. Ze scheuren nog net niet onder je door. Het lukt ons maar ternauwernood om geen aanrijding te krijgen met één van de idioten die nog zijn vinger opsteekt ook.

We keren meteen maar weer om en gaan naar Heroldsbaai. Dat is een fantastisch mooi stuk kust. Bovendien klaart het op en na een machtige punt chocoladetaart in Dutton's cove gaat het ons weer een stuk beter. Is het geen plaatje?

 

Er gebeurd ook van alles. Surfers,

 

vissers

 

en braaien/vreten maar...

 

Nog een plaatje voor we weg gaan.

 

Er komt nog een daverend sluitstuk aan deze dag, het diner in Serendipity. Michelinster waardig en heeft al heel wat culinaire prijzen in de wacht gesleept. Het restaurant is bekend tot in de wijde omtrek en voor Hollandse begrippen zeker niet duur. Als je ooit in de buurt bent? Omrijden!

Klik hier voor het vervolg, (Cape) Winelands

 

 

 

 

over ons & contact  cookies & privacy  bijgewerkt 25-07-2023