22 Maart: Rawsonville

Op de N2 naar Swellendam richting Rawsonville barst het van de motorrijders die terugkeren naar Kaapstad na een weekend bieren in een tentje. Er zijn een paar beschaafden bij, maar de meesten rijden als idioten op weg naar een ongeluk. Bij Swellendam slaan we af naar de R62 en zijn we ze kwijt. Wat een opluchting.

Uit de Greenwood guide hebben we Eensgevonden geselecteerd. Dat is een wijnboerderij in de Breede rivier vallei. Ze hebben drie cottages en de plek is fantastisch.

 

Het landgoed ligt tegen een berg aan. Het is vandaag wederom een dikke 28 graden bij een staalblauwe lucht.

 

Elke cottage heeft een veranda vanwaar je kan uitkijken over de vallei.

 

Het zijn self-catering cottages. Omdat we niet gereserveerd hebben en het bovendien zondag is hebben we een klein probleem. Alle winkels zijn dicht en probeer maar eens een restaurant te vinden dat open is. Alleen gooi- en smijt tenten zoals Wimpy in Worcester, vijftien kilometer verderop, zijn open.

We schuiven het probleem nog even voor ons uit en gaan afkoelen in de "rockpool", vijf minuten lopen bergopwaarts. Het water is ijskoud en er hangt geen trapje o.i.d. om te water te gaan. Kristalhelder, dat dan weer wel.

 

Na een kort bad gaan we weer bergafwaarts. Tegen de tijd dat we bij de cottage zijn loopt het zweet alweer tappelings van onze ruggen af. Zo koelen we nooit af...

 

In arren moede gaan we 's-avonds eten in een vrijwel verlaten Protea hotel in Worcester. Daarvoor hebben we ruim een uur rondgereden door de verlaten stad op zoek naar iets beters. Het eten in het Protea houdt helaas niet over.

In de cottage blijft het maar warm. Er is geen airco en de fan maakt alleen maar herrie. Het bed is krap en hard. We slapen dan ook beroerd en houden het bij een nacht hier.

 

23 Maart: Stellenbosch

We hebben vandaag ruim de tijd om iets fatsoenlijks te vinden in of rond Stellenbosch, maar het valt niet mee. De lodges zijn ofwel overprijsd, dan wel vol, of pal naast een paardenfokkerij (wat een stank!).

Bij B&B Marianne zitten ze ook vol, maar hebben wel een suggestie en bellen Hoopenburg voor ons op. Daar op het wine estate is plek, het is betaalbaar, er is een zwembad, ontbijt wordt verzorgd en last but not least, de kamers hebben airco. Het is inmiddels half vier en we zijn er erg blij mee. Dit wordt ons onderkomen voor de laatste drie nachten.

 

Het uitzicht? Niks mis mee!

Klik hier voor het vervolg, er is er een jarig

 

 

 

 

  over ons
contact
 
cookies
privacy
 
bijgewerkt
04-06-2020