13 Maart: Fish River Canyon

Na een half uurtje rijden komen we aan in Grünau. Daar tanken we nog maar eens vol en laten de bandenspanning zakken tot anderhalf bar. We moeten immers een behoorlijk stuk dirt road rijden vandaag. Het is een kleine honderd kilometer naar het fish river canyon view point.

Daar aangekomen kijk je uit over een klein formaat grand canyon. Deze canyon is de op één na langste canyon ter wereld en wat minder hoog dan zijn grote Amerikaanse broer.

 

We lopen en rijden wat zodat we steeds een ander uitzicht hebben op de machtige canyon. Het waterpeil van de rivier is erg laag ondanks dat het de regentijd is.

 

Het is een onherbergzaam gebied waar zeer weinig groeit.

 

Hier en daar groeit een cactus en zie je wat kurkdroge bosjes.

 

Als vogel moet je verdomd goed uitkijken waar je landt. Dit is waarschijnlijk een roodstaartspekvreter.

 

Tja, hoe komt die auto toch hier??? Niet over asfalt...

 

Nog maar eens de canyon vanuit een andere positie.

 

 

Vanaf hier is het nog een kleine honderdenvijftig kilometer naar onze eindbestemming van vandaag, Aussenkehr. Onderweg is het boeiendste wat je ziet een verdwaalde kokerboom. Voor de rest is het ruig, stoffig en kaal.

 

We hebben geluk dat we bij het Norotshama river resort in Aussenkehr terecht kunnen. Morgen is er hier een trouwpartij en veel gasten zijn al gearriveerd. Op de foto van internet leken ons de "river chalets" erg aantrekkelijk, maar eenmaal daar aangekomen ziet die er meer uit als een houten schaftkeet uit vervlogen jaren. Het enige chalet dat vrij ligt wat verder van de Oranjerivier af en heeft geen mooi uitzicht. De heerlijke bedden en de airco maken veel goed.

Klik hier voor het vervolg, terug naar R.S.A.

 

 

 

 

over ons & contact  cookies & privacy  bijgewerkt 22-07-2023