27 Oktober: Praia de Tofo

Gisterenavond waren ze bij het duikcentrum voorzichtig optimistisch over het duikweer. Peet moet zich om half acht melden om te zien of het doorgaat en ja hoor, eindelijk is het zover. Voor het eerst echt duiken op de open oceaan, toch wel spannend. De duiklocatie is drieënhalve kilometer uit de kust en heet "Mike's playground".

Als we bij de locatie zijn dan moeten we naar beneden zien te komen door "negative entry". Dat betekent dat je alle lucht uit je vest moet zuigen en op het sein van de kapitein je achterover moet laten vallen in het water om vervolgens zo snel mogelijk naar de bodem op vijftien meter diepte te zien komen. Daar beneden is er niet zoveel stroming als boven. Het is erg gaaf, nauwelijks goede foto's gemaakt, hannesen met evenwicht, lucht etc en na vijfentwintig minuten is de luchtfles al leeg. Genoten, dat wel. Hieronder wat impressies.

 

Na de duik is het niet zo eenvoudig om de boot in te komen. Dat valt als oude man niet mee, pfff. Met een handje van de kapitein en een kontje van Mark lukt het toch. Terug bij de lodge wordt er direct een nieuwe duik gepland. Ditmaal om twee uur 's-middags en de bestemming heet de "Salon". Nu met foto's van de tewaterlating van de boot!

 

Op naar de tweede duik van de dag. Nu met een extra grote fles lucht... Ook de handleiding van de camera even doorgebladerd. Dat resulteert in meer gelukte foto's dan vanochtend.

 

Dit is geen paars blad, maar een vis. Hoe zou ie anders moeten heten dan "leaffish"?

 

Dit is een "Bluespotted Stingray", hoe verzinnen ze het toch...

 

Een schildpad wil verstoppertje spelen.

 

Een klein visje schuurt even lekker in het zand.

 

Tot slot een duet van twee soorten vissen. Vraag me niet hoe ze heten.

 

Van al dat duiken raak je erg vermoeid en zeer dorstig. Vanaf het terras van het restaurant mijmert Peet weg met het zicht op de Frangipani ervoor en de kokospalmen in de verte.

 

Er wordt weer verse vis aangevoerd, dat wordt weer smullen vanavond en stoere duikverhalen vertellen...

Klik hier voor het vervolg, Vilankulos

 

 

 

 

  over ons
contact
 
cookies
privacy
 
bijgewerkt
04-06-2020