28 Oktober: Vilankulos

Het is ruim vier uur rijden naar Vilankulos. De wegen zijn nog steeds redelijk te noemen. Gemiddeld kom je helaas niet boven de zeventig kilometer per uur. Dat komt omdat de EN1 de slagader is van Mozambique. Het lijkt af en toe wel een langgerekt dorp. Om de haverklap staan er borden van eerst tachtig, vlak daarna zestig kilometer per uur. Doe het nu maar, want de politie is hier niet altijd je beste vriend.

Vilankulos ligt aan de kust en staat bekend als het startpunt voor tripjes naar de Bazaruto Archipel. Vanuit het haventje vertrekken dhow's en motorbootjes met toeristen. Rechts staat het hotel Dona Ana, wat volgens ons in eeuwigdurende staat van renovatie verkeerd.

 

 

Het is duidelijk te zien dat er een groot getijdenverschil is aan deze kust.

 

Dat is natuurlijk ook lekker voetballen...

 

Op de eilanden zelf zijn uitsluitend een handvol luxe resorts, ver boven ons budget. Dus zoeken we een lodge in het plaatsje Vilankulos zelf. Ook hier weten ze stevige prijzen te rekenen. We krijgen een tip om naar Casa Rex te gaan. Ziet er inderdaad mooi uit, maar de vanafprijs is USD220 per nacht, dat gaat het ook niet worden. Uit eten bij Casa Rex is echter wel een feest.

 

Dan maar wat minder luxe. Tenslotte besluiten we voor de Smugglers lodge te kiezen. Laten we eerlijk zijn, de tuin ziet er fraai uit en de huisjes van buiten alleszins redelijk. Van binnen zijn het piepkleine bedompte verwaarloosde hutten. De bedden zijn bar slecht en door de flinterdunne matrasjes voelen we onze botten. Gelukkig hebben we onze opblaas slaapmatjes bij ons. Met die onder de matras is het toch nog te doen.
Daarom alleen foto's van de tuin en de pool.

 

Waar wij logeren is nog altijd een stuk beter dan de armzalige optrekjes waar de plaatselijke bevolking het mee moet doen.

 

In de serie Afrikaanse straatbeelden deze mijmerende moeder met baby.

 

's-Avonds gaan we eten bij hotel-restaurant Pescador. Het is voortreffelijk en we laten ons verleiden tot een bezichtiging van de kamers die we ons helaas niet kunnen veroorloven. Ze zien er wel schitterend uit.

We gaan na het eten weer terug naar de Smugglers. Morgen staat een dhow safari naar Magaruque, een van de vijf Bazaruto eilanden, op het programma.

Klik hier voor het vervolg, Magaruque

 

 

 

 

  over ons
contact
 
cookies
privacy
 
bijgewerkt
04-06-2020