16 Oktober: Ambositra

Ambositra spreek je ook niet uit zoals je op het eerste gezicht zou denken. Amboesjtr komt nog het dichtst bij de juiste uitspraak.

Het is gelukkig maar een uur rijden, Peet voelt zich niet echt prut. Eenmaal ingecheckt in het Hotel Mania gaat het helemaal mis en ligt Peet rond de pot gekruld. Alles van de vorige dag komt er in fasen uit, afwisselend van boven en beneden.

Het is zondag en er is eigenlijk niets te doen hier. In de middag begint het ook nog eens te plenzen, dus zit er voor Mar weinig anders op dan maar een boekje te lezen naast de patiënt.

 

17 Oktober: Tana

270 kilometer "moeten" we nog naar onze voorlopige eindbestemming, Tana. Maar dat is een behoorlijk eind als je last van je maag en je darmen hebt. Maar dat blijkt nog niet het ergste van deze dag.

Eenmaal aangekomen bij Madarental, de verhuurder van onze oorspronkelijke twee barrels, blijkt dat de eigenaar, ondanks dat we met hem hebben afgesproken er niet is. Zijn personeel laat hij de rotklusjes opknappen. In plaats van onze €1000,- borg retour krijgen we een "rekening" van €800,- voor de gemaakte kosten van de reparatie van de "door ons om zeep geholpen" koppeling. Dat bedrag wordt van de borg afgetrokken zodat er nog maar €200,- overblijft. We zijn woedend! Maar wat we ook doen, meneer Daniel komt niet opdagen en neemt zijn telefoon niet op. De medewerkers roepen de hulp van de politie ook nog in en het wordt ons duidelijk dat dit alles compleet doorgestoken kaart is en dat Daniel een oplichter is.

Zelfs het geld wat onze chauffeur tegoed heeft ligt niet voor hem klaar. Angelo krijgt uiteindelijk later op de avond een cheque. Het is maar te hopen dat die gedekt is.

Boos rijden we naar ons hotel, Le Manoir Rouge. We genieten weinig van dit fraaie onderkomen, zeker Peet niet die weer zijn kots/poepritme herneemt. Aan het eind van de middag laten we de dokter komen. Een aardige dame die gewoon ouderwets naar de paardenmiddelen grijpt: één atropine shot in de armspier en één ander shot in de bil plus een tasje vol medicijnen. Alles inclusief nieuwe wegwerpspuiten en consult voor €15,-. Kom daar nog maar eens om in Nederland!

Van ellende liggen we om half negen in bed...

 

18 Oktober: Tana

Als we om half zeven op Angelo staan te wachten die ons naar het vliegveld zal brengen is het leven in Tana al in volle gang. De slagerijen zijn al open. Wij hebben vandaag niets nodig.

 

Klokslag kwart over acht vertrekt onze vlucht naar Nosi Be. Peet voelt zich al iets minder brak en dit eiland lijkt ons de geschikte plek om helemaal bij te komen van alle avonturen.

Klik hier voor het vervolg, Nosi Be

 

 

 

 

  over ons
contact
 
cookies
privacy
 
bijgewerkt
05-06-2020