31 Januari: Buenos Aires

We hebben geruchten gehoord over vals geld dat in omloop is. We slaan daar niet al te veel acht op, immers, we halen al onze centen uit de muur. Tot op een keer dat we met een biljet van vijftig peso's iets willen betalen en we er "discreet" op worden geattendeerd dat we met een vals biljet willen betalen. Ai! We weten nu wel hoe we vals geld moeten herkennen. Deze les kostte ons ongeveer negen euro.

De metro van BsAs is bijna honderd jaar oud. Er rijden nog metrostellen rond waarvan we vermoeden dat die nog origineel zijn. Vandaag gaan we met de metro naar de wijk San Telmo, bekend om de zondagsmarkten.

 

Een kijkje in de cockpit bevestigd dit vermoeden.

 

Op een aantal stations vindt je voorstellingen die een Spaans karakter hebben.Ze lijken op de azulejos (geglazuurde tegels) die je in Andalusië aantreft.

 

De markt is niet alleen op een plein, maar ook in vele omliggende straten. Oorspronkelijk is dit een antiek/bric-à-brac markt. Het doet ons het meest aan Koninginnedag denken. Erg sfeervol en het barst hier van de toeristen. Buiten de gewone rommel zijn er ook heel aparte dingen te koop. Waar vindt je nog deze foute  negerpoppen?

 

Of een hele kraam met glazen syphons.

 

Buenos Aires is dé stad van de tango. Op verschillende plaatsen in de wijk wordt de tango gedanst. Nog even mentaal voorbereiden en dan gaan!

 

 De bouw van de oude huizen in deze wijk doet wederom sterk denken aan Andalusië met zijn patio's.

 

Bij één van de vele winkels zijn foto's van dé twee Argentijnse helden te koop, Pluisje en Ché.

 

Langzaam begint het druppelen van de regen steeds meer de vorm van een bui aan te nemen. We lopen verder naar de wijk Puerto Madero. Dit oude havenkwartier met zijn vier gigantische dokken is volledig gerenoveerd. Overal zitten nu restaurants en, mede door de harpvormige puente de la Mujer (vrouwenbrug), doet dit ons nu weer aan de Kop van Zuid denken.

 

Het regent nu echt hard en we gaan daarom maar eens uitgebreid lunchen bij een van de vele Italianen, Il Fiume, tot de bui over is. Na de lunch lopen we verder langs de dokken. Links ligt de voormalige presidentiële driemaster, rechts de brug.

 

Na vele omzwervingen keren we terug naar onze bunker. De metro stopt niet bij onze halte, maar eentje verder zodat we de andere kant van het plein ook eens in volle glorie zien. Hier staat het Palazzo de Congreso.

 

Ervoor deze bombastische fontein.

 

De avond valt en het blijft maar heet. Morgen zal het niet veel koeler zijn, we vliegen dan naar de watervallen van Iguazú in het noordoosten van het land.

Klik hier voor het vervolg, Iguazú

 

 

 

 

  over ons
contact
 
cookies
privacy
 
bijgewerkt
07-06-2020