30 Januari: Buenos Aires

Vandaag is de wijk Recoleta aan de beurt. Hier woont de chic van Buenos Aires, zijn er ambassades en veel parken. Het ademt de sfeer van Parijs uit. Er staan schitterende oude bomen die ook dienst doen als slaapplaats voor de clochards.

 

De meeste honden worden uitgelaten door de honden uitlaatservice, die er soms wel twintig tegelijk meenemen. Deze oude dame doet alles nog zelf...

 

Voor ons het meest bekend is de begraafplaats, cementario de Recoleta, het Père Lachaise van BsAs. Hier ligt Evita Perón begraven in het familiegraf van de Duarte´s. We nemen snel een foto, want...

 

Het is hier beredruk. Hele busladingen vol worden door de smalle gang langs het graf van Evita geperst.

 

Bij de mindere goden is het heerlijk stil. Dit mausoleum ligt aan de rand en de buren kunnen er zo vanaf hun balkon een oogje op houden.

 

Na de begraafplaats stuiten we op een vlindertentoonstelling...

 

Een heel eind verderop in deze wijk ligt het MALBA (Museo de Arte Latinoamericano de Buenos Aires) met eigentijdse kunst. Er is net een tentoonstelling van Mr America, Andy Warhol, aan de gang.

 

Het is een mooie tentoonstelling. We mogen helaas geen foto´s maken en daar zien de suppoosten scherp op toe. Toch stiekem eentje dan.

 

Terug in onze bunker nemen we een douche en trekken droge kleren aan, want ach wat is het hier drukkend warm. Onze buur"vrouw" heeft er kennelijk geen last van...

 

Aan het eind van de middag gaan we weer naar het casa Rosada. Immers, in het weekend zijn er hier (gratis) rondleidingen en dat aanbod kunnen we niet afslaan. In de vrouwenzaal hangt o.m. een foto van de dwaze moeders.

 

We mogen ook nog op "het" balkon, vanwaar Evita het volk toesprak. De huidige presidenten doen dit ook nog en als de Argentijnse voetbalhelden wereldkampioen worden mogen ze hier ook staan. De wacht ziet er op toe dat alles ordelijk verloopt.

 

Achter dit bureau zat Evita vaak te werken. In de spiegel zie je Mar.

 

Oud spiegelt zich in nieuw...

We lopen door naar huis. Moe maar voldaan van weer een prachtige dag BsAs.

Klik hier voor het vervolg, Buenos Aires - 3

 

 

 

 

  over ons
contact
 
cookies
privacy
 
bijgewerkt
07-06-2020