27 Januari: Ushuaia

Parque Nacional Tierra del Fuego is een hele mond vol. Het ligt twaalf kilometer van Ushuaia verdaan via Ruta 3. Het is een unieke combinatie van zee, bergen en bos. Er zijn diverse wandelingen uitgezet, waaronder eentje langs de kust.

 

Ook komen we hier weer een staaltje onvervalst nationalisme tegen. Dit is het meest zuidelijk gelegen postkantoor ter wereld, volgens de Argentijnen.

 

Aan het einde van het park staat een bord dat aangeeft dat Ruta 3 er na 3079 kilometer mee ophoudt. Hierachter ligt de Lapataia baai.

 

In het veld bij de baai wemelt het van de konijnen die zich tegoed doen aan de sappige bloemetjes.

 

Na de tweede wereldoorlog zijn er vijfentwintig beverparen uitgezet op Tierra del Fuego. Omdat bevers geen natuurlijke vijanden hebben is het helemaal uit de hand gelopen en zijn er nu al meer dan een kwart miljoen. We gaan naar een beverdam om de beestjes te aanschouwen, maar ze laten zich niet zien. Helaas geen beavershots voor ons... wel de dam.

 

Terug in Ushuaia zien we deze muurschildering. Ushuaia was ooit een gehucht, maar door de komst van de gevangenis aan het einde van de 19e eeuw breidde de stad zich snel uit.

 

We lopen langs de haven en zien als uitsmijter deze guitige rakker aan het water staan.

Klik hier voor het vervolg, Buenos Aires

 

 

 

 

  over ons
contact
 
cookies
privacy
 
bijgewerkt
07-06-2020