16 Januari: Torres del Paine

Van ellende staan we vandaag vroeg op. In de lodge waar we zitten zijn voornamelijk backpackers en in de kamers boven ons begint de herrie al om half zes. Om half zeven staan we zelf op en gaan dan ook vandaag vroeg op pad. De rit van Puerto Natales naar Parque Nacional Torres del Paine is honderdvijftig kilometer waarvan tachtig "ruta del tierra". TdP is  een Unesco biosfeer reserve. Langs de weg velden met lupinen.

 

De eerste aanblik van het park vanaf de weg doet wat moois vermoeden.

 

We hebben een lodge binnen de grenzen van het park, de posado Rio Serrano. Op de website ziet dat er nog aardig uit, maar in werkelijkheid is het niet geweldig. En dat voor honderd euro per nacht. Maar ja, de alternatieven zijn twee- tot driehonderd euro per nacht.

In de middag rijden we naar Lago Grey en informeren naar de boot naar de Grey gletsjer. Die blijkt over twintig minuten te vertrekken en voor morgen zit hij al drie keer volgeboekt, dus gaan met die banaan. Voor dat je de boot op kan moet je eerst een stukje met de bus en dan nog een kwartier lopen en de rivier de Grey oversteken.

 

Tijdens de wandeling zien we een ijsberg liggen die gisteren van de gletsjer is afgebroken.

 

Het waait verschrikkelijk en daarom komt de boot niet tot aan bij de steiger. Er zit niets anders op dan met een zodiac een stukje te varen naar de boot.

 

De "kapitein" ziet er op toe dat het goed gaat... Het water golft regelmatig over de boot heen.

 

Onderweg komen we meer stukken afgebroken ijs tegen, waar de kapitein goed voor moet opletten.

 

Onderweg naar de gletsjer is het uitzicht schitterend.

 

Dan komt de gletsjer goed in beeld. De boot nadert uiteindelijk tot op vijftig meter.

 

En nee, de microfoon is niet stuk, het waait gewoon keihard...

 

We nemen er een pisco sour met ijs van de gletsjer op.

 

Daarna varen we door naar de andere kant van de gletsjer. Ook daar is het mooi. Het ijs kleurt blauw op vanwege de druk wordt ons verteld.

 

Het is nog harder gaan waaien en de terugtocht in de Zodiac levert een gedeeltelijk nat pak op voor Peet. Het was het wel waard...

 

17 Januari: Torres del Paine

Helaas, het weer is Hollands vandaag. Keiharde wind (acht-negen) en af en toe slagregen. Vandaag ff niks dus. We blijven binnen bij de open haard, lezen wat, werken de website bij, gaan theedrinken in hotel Pehoé. Zo passeert de dag rimpelloos. Welgeteld één foto hebben we genomen vanaf hotel Pehoé:

Klik hier voor het vervolg, Estancia Tercera Barranca

 

 

 

 

  over ons
contact
 
cookies
privacy
 
bijgewerkt
07-06-2020