9 Januari: Quellón

De meest zuidelijke stad van Chiloé is Quellón. Hier eindigt ook Ruta 5, de Panamericana, die begint in Alaska.

We komen door het plaatsje Vilupulli waar, hoe kan het ook anders, de Iglesia de Vilupulli staat. Ook dit kerkje is één van de zestien van de werelderfgoed lijst.

 

De weg naar Quellón is net een uitzending van Nederlandse tv programma kerkepad uit de vorige eeuw.

 

Quellón zelf is een havenplaats van 27.000 inwoners. Wijs geworden door onze ervaring in Castro rijden we direct naar het beste hotel van de stad, hotel Patagonia Insular. Daar pingelen we net zo lang tot de prijs binnen ons budget valt. Het blijkt een geweldig hotel, prima kok, goede wijnen, maar zoals wel vaker, compleet uitgestorven. In de late avond beginnen we er iets van te snappen, de disco in het dorp dreunt tot na vier uur...

Maar zover is het nog lang niet. Eerst gaan we het dorp in. Hier kan je goed zien dat veel boten droog liggen vanwege het lage tij. Maak je geen zorgen, ze komen vanzelf vlot bij hoogtij.

 

De beschermheilige van Quellón zit een een glazen kistje en kijkt uit op de haven. Ook hier krijgen ze geen genoeg van de kerst.

 

Deze Chileense kievit ziet er uit alsof hij is samengesteld uit meerdere vogels.

 

Het vissersbestaan is hier keihard. Nu schijnt even het zonnetje en lijkt het nog wat. Kijk maar eens wat een krappe verblijven ze op de schuitjes hebben.

 

Het blijft een dag van zon, wolken en regen. En dan kan een regenboog toch niet uitblijven. Vanuit onze riante hotelkamer is ie goed te zien.

Klik hier voor het vervolg, Chiloé - 3

 

 

 

 

  over ons
contact
 
cookies
privacy
 
bijgewerkt
13-12-2023