10 Januari: Parque National de Chiloé

We vertrekken vroeg na een ontbijt met veel taartjes uit Quellón. Het is zo'n honderd kilometer rijden naar Cucao. Ook vandaag kieken we weer de mooiste kerkjes die ons pad kruisen. We zijn op weg naar Parque National de Chiloé, wat direct grenst aan Cucao.

 

Het park is voor het grootste gedeelte afgesloten voor publiek. We kunnen twee korte wandelingen maken, een naar de oceaan en een naar Tepual. We beginnen met de trail naar de oceaan. Mooie natuur onderweg.

 

Na de "sendero" naar de oceaan gaan we de Tepual trail doen. Deze wandeling gaat door een zeer speciaal soort moerasachtige vegetatie. Het ziet er uit als een trollenbos met allerlei mosachtige sluipgangetjes. Dit is nu waar ze het over hebben als er wordt gesproken over de mythische sfeer van Chiloé. Je zou op dit eiland moeiteloos een aflevering van Lord of the Rings kunnen opnemen.

 

We hopen een poedoe te zien. Een poedoe is een soort mini hertje met ook al zo'n elfachtige uitstraling. Ze zijn schuw en daarom moeten we het doen met een foto in het museumpje.

 

Aan het eind van de weg naar Cucao ligt een grappig en smal houten bruggetje in de vorm van een boot.

 

Richting Castro rijden we toch nog even langs Chonchi. De dag ervoor waren we er al voor een plaatje van deze wereld erfgoedkerk, maar toen hoosde het. Nu is het net aan droog.

 

Mazzel dat we terug gingen naar Chonchi. Vlak bij de afslag is een rodeo stadion waar ze twee maal per jaar een wedstrijd houden. Laat dat nu net vandaag zijn.

De deelnemers, vrijwel allemaal afkomstig van het eiland, dragen twee aan twee kleurige poncho's. Als team moeten ze een jong stiertje door de arena jagen. Maar eerst gaan ze voor de Anky van Grunsven pose.

 

En dan barst het geweld los.

 

Voor de echte rodeo liefhebbers onder ons volgt hier een korte filmimpressie...

Klik hier voor het vervolg, Chiloé - 4

 

 

 

 

  over ons
contact
 
cookies
privacy
 
bijgewerkt
07-06-2020