6 Januari: Valdivia

De volgende ochtend laat de vulkaan zich eindelijk goed zien. Nog snel even een plaatje voor we op weg gaan naar de kust, Valdivia.

 

Valdivia is de universiteitsstad van het zuiden. De rit ernaartoe is kort, we hebben daarom plenty tijd om de stad rond te lopen. De stad ligt aan de monding van drie rivieren tegen de kust aan. Vanaf de brug naar Isla Teja ziet het er prachtig uit.

 

We zien een kerk met een rood geschilderd golfplaten dak, wel apart.

 

Op Isla Teja ligt o.m. een museum voor moderne kunst dat gehuisvest is in een oude bierbrouwerij. Natuurlijk ligt het ook aan een van de drie rivieren...

 

Valdivia bruist. Voor de moderne kerk op de plaza staan deze jongens te trommelen of hun leven ervan afhangt.

 

We hebben er ook een filmpje van gemaakt:

 

7 Januari: Corral

Vanuit onze basis, het hotel Borderio in Valdivia gaan we een dagtocht maken naar Corral aan de overkant van de rivier. Eerst komen we langs de bierbrouwerij Kunstmann. We menen Duitse invloeden te bespeuren... Helaas is hij nog niet open voor bezoek.

 

De veerpont brengt ons daarna in twintig minuten naar Corral.

 

Waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. Het is hier nog steeds kerst, maar ja, ze hebben niet voor niets dagenlang gefiguurzaagd voor de stal...

 

De bevolking van Corral heeft lang nogal geïsoleerd geleefd...

 

Na dertig kilometer dirtroad komen we bij het prachtige Punta Chalhuin. Daar is een wandelroute uitgezet die je naar het gigantische, totaal verlaten strand brengt. Het uitzicht onderweg:

 

Dit scheepje is kennelijk ooit in zwaar weer terecht gekomen.

 

Ja, we zijn echt alleen hier met de vogels in de verte.

 

We pakken een uurtje zon mee en dan begint onze maag te vertellen dat het tijd is. Tien kilometer verderop, terug richting Corral strijken we bij dit kombuisrestaurant neer. Het wordt heerlijk eten voor weinig.

 

Zoals gewoonlijk maken we 's-avonds nog een ommetje op de plaza. Suikerspinnen maken is hier nog echt voetwerk.

Klik hier voor het vervolg, Chiloé

 

 

 

 

  over ons
contact
 
cookies
privacy
 
bijgewerkt
07-06-2020