4 Januari: Araucania

Vandaag gaan we de provincie Araucania, waar Villarrica ook in ligt, verder verkennen. Tot onze schrik is het zwaar bewolkt. Wat nu, we zijn verbijsterd. Na een maand blauwe luchten is dit even wennen. We besluiten om eerst naar de vulkaan Villarrica te rijden. Maar als we daar aankomen blijkt dat het park vrijwel dicht is. Twee dagen terug is er een gigantische lawine geweest en nu zijn de paden naar de vulkaan onbegaanbaar.

Dan maar naar Pucon voor kuchen en koffie. En naar de VVV. Daar krijgen we allerhande tips. Bijvoorbeeld een watervalletje, los ojos de Caburgua.

 

Daar zijn we snel mee klaar. We dachten dat het een wandeling was, maar na honderdvijftig meter waren we er al. Op naar park Huerquehue. Prachtig park schijnt dat te zijn. We rijden kilometers dirtroad en zijn dan letterlijk in de wolken. Niets te zien dus maar weer terug. Aan het lago Caburgua ligt nog een leuk strandje. Heel af en toe zien we een stukje blauw, maar voornamelijk dreigende wolkenluchten.

 

Deze dag hebben we het niet. Ook het diner bij nota bene de koning van de schelpdieren (El Rey de Mariscos) draait uit op een flop. Bij de haringkoning is het beter...

 

5 Januari: Araucania

Na een nacht waarop het met bakken uit de hemel komt, worden we wakker met een flauw zonnetje. Vanaf het balkon ziet de wereld er zo uit.

 

Een van de andere tips is Termas Geometricas. Natuurlijke hete bronnen verdeeld over zeventien bassins in een Japans aandoende ambiance. De rit er naar toe is ook weer een feest van bar slechte hobbelwegen. Na zestg kilometer en bijna anderhalf uur zijn we er.

 

Dit zijn de kleedhokjes.

 

Het is allemaal erg mooi gedaan, maar het wordt steeds drukker en drukker. Uiteindelijk lijkt het meer op een openluchtzwembad. In de meeste baden is het rond de 35C, heerlijk warm, dat wel.

 

Na tweeënhalf uur zijn we gaar geweekt en beginnen uitgerust aan de terugweg naar Villarrica.

 

Dit keer laten we ons niet meer foppen en vinden we een echt goed restaurant. Na een korte wandeling vallen we doodmoe in ons mandje.

Klik hier voor het vervolg, Valdivia

 

 

 

 

  over ons
contact
 
cookies
privacy
 
bijgewerkt
07-06-2020