22 December: China in Chili

Gisteren waren we al even bij het Centro Cultural Palacio La Moneda museum langs geweest. Vandaag staan we om negen uur voor de deur van het museum om de tentoonstelling van het Terracottaleger uit Xian te bekijken.

We ontmoeten een wat oudere suppoost...

 

Deze schitterende tentoonstelling is gratis toegangkelijk op een aantal ochtenden waaronder vandaag. De normale entreeprijs is €1,40. Kom daar maar eens om in Nederland.

 

We hadden een soortgelijke tentoonstelling gezien in Drenthe. Deze in Chili is omlijst met veel audiovisuele snufjes.

 

Na de tentoonstelling gaan we op pad om een auto te huren voor over een kleine week zodat als we terug komen van Paaseiland we weer mobiel zijn. De missie slaagt wonderwel. Het verhuurbedrijf zit in de wijk Providencia, waar de upper middle class woont en werkt. Terug richting centrum lopen we langs de rio Mapoche door een aantal parken. Een ervan is het Parque de las Esculturas.

 

Na een uur lopen komen we bij één van de voormalige huizen van de bekende Chileense dichter en nobelprijswinnaar, Pablo Neruda.
Het huis, dat la Chascona heet, is nu een museum.

 

In de straat ervoor zijn diverse muurschilderingen.

 

We lunchen met alweer vis. Ditmaal in hét visrestaurant van Bellavista, Azul Profundo (diepblauw). Een echte aanrader! Het is een feestmaal en de wijn van het wijnhuis Errazuriz is voortreffelijk. 

Na de lunch gaan we terug naar het hostal. Genoeg voor vandaag, we hebben een heerlijke dag gehad.

Morgen vroeg op voor de lange vlucht naar Rapa Nui. Oftewel Paaseiland.

Klik hier voor het vervolg, Rapa Nui (Paaseiland)

 

 

 

 

  over ons
contact
 
cookies
privacy
 
bijgewerkt
04-12-2023