3 November: Masai Mara

Vandaag gaan we eens een keer met zijn tweeen op ochtend safari. Vannacht heeft het flink geplensd en dat is te zien ook!

De kraanvogels vermaken zich prima in de nattigheid. Ze zijn wel moeilijk te zien op deze foto.

 

 

We rijden naar achter zodat het licht beter op ze valt en zoomen in.

 

Het gras is zo nat dat het aan je bek blijft plakken...

 

We rijden door naar de oever van de Mara rivier, op zoek naar krokodillen

 

en nijlpaarden.

 

Als we bij de landingsplaats voorbij rijden zijn ze de hete luchtballon al aan het inpakken.

Wij hebben even getwijfeld over zo'n ballontocht, maar vinden USD500 per persoon iets te gortig voor de vijftig minuten durende vlucht. Bovendien is de grote migratie niet hier aan de gang, maar elders.

 

Boven op een struik zit deze prachtige zevenkleurige vogel die luistert naar de naam "lilac brested roller". We hebben het opgezocht, in het Nederlands is het een vorkstaartscharrelaar. Je moet er maar opkomen.

Hij blijkt niet alleen te zijn.

 

Dan komen we bij een road block en worden we tegengehouden door de "tall guys".

 

 

Maraboe's kunnen het ook niet helpen dat ze er zo lelijk uitzien. Ze kijken altijd droevig.

 

 

We keren na tweeënhalf uur terug naar de lodge waar we in no time ons ontbijt naar binnen proppen. Gamedrives maken hongerig!

Het is heerlijk weer en daarom nestelen we ons lekker op een ligstoel met een boek bij het zwembad. Wij niet alleen! Deze hyrax, waarvan het hier barst rond de lodge, neemt het er ook van.

 

Tegen vieren wacht Andrew ons weer op en gaan we voor de middag gamedrive. We gaan richting Serengeti dat over de grens in Tanzania ligt. Onderweg zien we een eland tegen een mooie wolkenlucht.

 

Hier een snake eagle, nu wat dichterbij. Hij showt eerst zijn voorkant en vliegt dan weg. Hij landt vervolgens aan de overkant van de weg zodat we ook zijn achterkant kunnen bewonderen.

 

Boven op een "koppie", een heuvel, troont een groep van twaalf leeuwen. Jammer, ze zitten te ver weg om goed op de foto te zetten.

 

Het ziet er dreigend uit en we vermoeden dat we het niet droog houden. Andrew denkt daar anders over en zegt dat we de buien wel kunnen ontwijken.

 

 

Een verdwaalde gnoe. Daar hopen we er duizenden van te zien op migratie.

 

 

Ook zo'n leukerd, de gevlekte hyena. Hij is op zoek naar lijken.

 

 

Dit noemen ze een "worstjesboom". Van de peulvruchten wordt drank gestookt.

 

 

Dan zijn we weer terug bij de lodge. Andrew had gelijk, we zijn de regen ontlopen. Dat kan je niet zeggen voor de gasten die in de lodge zijn gebleven. Daar heeft het gehoosd! Overigens niks van te zien op deze foto, genomen vanuit de serre van onze kamer.

 

 

Een "bachelor" gazelle staat onder onze serre vredig te grazen. We hebben het hier niet slecht!

 

 

De avond valt en, guess what, er is weer diner à la carte. Moe maar voldaan zijgen we na het eten neer in de kamer. Het is mooi geweest vandaag.

Klik hier voor het vervolg, naar Tanzania

 

 

 

 

  over ons
contact
 
cookies
privacy
 
bijgewerkt
02-06-2020