4 November: Op weg naar Tanzania

We gaan vandaag op weg naar Tanzania en zullen daar zo'n beetje de hele dag mee bezig zijn. Maar eerst het steeds uitgestelde "Hippo pool breakfast". Andrew komt ons om kwart over acht ophalen en rijdt ons in tien minuten naar de rivier toe. Wat we daar aantreffen overtreft onze verwachting ruimschoots!

We worden opgewacht door een Masai krijger met stok en speer die ons begeleidt door de bosjes. Op een open plek worden we ontvangen met een glas champagne en gaan aan de gedekte tafel zitten die aan de oever van de rivier staat opgesteld.

 

Dit is ons uitzicht. De rivier barst van de nijlpaarden, maar die liggen merendeels onder water. Achter ons staan twee koks zich uit te sloven met pancakes, gebakken eieren en worstjes op de gril. De champoepel wordt steeds bijgevuld.

 

Af en toe komt er een kolos boven water om weer eens een ander plekje op te zoeken. Daarna dompelen ze zich onder. Ze hebben de hele nacht gegraasd en zijn vast een beetje moe...

 

De Masai poseert maar al te graag om een paar dollars bij te verdienen. Het is overigens wel een echte Masai. Of hij straks gewoon zijn spijkerbroek aantrekt weten we niet.

 

Mar is helemaal onder de indruk van zijn haardos en de versieringen daarin.

 

Dan is het feest voorbij en lopen we terug naar de land cruiser waar Andrew al staat te wachten.

 

Voor de laatse keer rijden we terug naar de lodge, pakken de bagage en karren naar de airstrip. We hoeven niet lang in de gecombineerde aankomst- en vertrekhal te wachten.

 

In de verte zien we de Cessna al aankomen.

 

We nemen afscheid en gaan aan boord. Na een minuut of vijf landen we op een andere airstrip, stappen over in een andere Cessna en vliegen door naar Wilson domestic airport. Vandaar gaan we met de taxi naar Jomo Keniatta international airport. In het restaurant van Jomo Keniatta wordt een fotoshoot gehouden.

 

 

We hebben uren de tijd voor we verder vliegen naar Kilimanjaro. Tijd om de website bij te werken en een hapje te eten.

Bij aankomst in Kilimanjaro staat een man met een witte jas bij een groot bord waarop Ebola check staat. Dat is een wassen neus, je moet een formulier invullen waarop je alle nee's aankruist en je mag door. Buiten worden we opgewacht en rijden in een uur naar Arusha waar de Zawadi house lodge staat. Hehe we zijn er!

Klik hier voor het vervolg, Tarangire

 

 

 

 

  over ons
contact
 
cookies
privacy
 
bijgewerkt
02-06-2020