9 November: Serengeti vervolg

Onze tweede lodge in het Serengeti National Park bevindt zich in het noordelijk gedeelte, tegen de grens met Kenia aan. We hebben om half acht met Tuma afgesproken en we hebben ons opgemaakt voor weer flink wat hobbelen vandaag.

Weldra komen we weer eens wat olifanten tegen, gezellig met zijn allen onder een boom.

Hoewel, met zijn allen? Aan de overkant van de weg lopen moeder en kind.

 

Het Serengeti National Park staat bekend om zijn grote leeuwenpopulatie. We zien een groep van zes die verder in het veld om de beurt en buiten ons zicht een grote biefstuk aan het eten zijn. Hieronder een jong mannetjes exemplaar (links) dat, te zien aan zijn nog niet volgroeide manen, ongeveer tweeënhalf jaar oud moet zijn en twee vrouwen uit zijn harem.

 

Het gaat bij leeuwen als volgt. De vrouwtjes jagen op de prooi en als ze een kill hebben gemaakt dan gaat eerst het mannetje eten. Daarna de vrouwtjes en tot slot de welpjes. Die wachten nu op hun beurt. De olifanten trekken zich er weinig van aan.

 

De achterste dame komt net van de dis af, het bloed zit nog op haar bek....

 

Met dezelfde bebloede bek likt ze haar welpje af. Het ziet er nu weer onschuldig uit.

 

Zij moeten nog even op hun beurt wachten en zijn er klaar voor!

 

Even verderop ligt een mannetje te doen wat mannetjes leeuwen zo vaak doen, luieren. Zijn manen zijn nog niet donker en we schatten hem met onze inmiddels kennersblik op een jaar of vijf-zes.

 

Zo langzamerhand raken we toch een beetje safarimoe. Het lukt ons niet om een luipaard te fotograferen, ze zijn er wel maar achter bosjes of rotsen. We besluiten om vroeg aan de tachtig kilometer lange tocht naar de meest noordelijk gelegen en tevens laatste lodge, de Lobo Wildlife lodge, te vertrekken.

Tegen half twee komen we daar aan. Dit lijkt ons de minste van de lodges in de parken tot nu toe. Alles ziet er een beetje gedateerd uit. Alleen de locatie, boven op een heuveltop, is klasse. De middag besteden we met luieren en lezen.

Klik hier voor het vervolg, Noord Serengeti

 

 

 

 

  over ons
contact
 
cookies
privacy
 
bijgewerkt
02-06-2020