10 November: Noord Serengeti

Er staan twee gamedrives op het programma voor vandaag. De eerste begint om half acht.

In het noorden zijn er minder prooidieren en dus ook minder roofdieren dan in het centrale gedeelte van Serengeti. We gaan wederom op zoek naar een luipaard, maar de kans dat we een van deze nachtdieren tegenkomen is hier niet zo groot. We zien plenty gnoes, zebra's, buffels, gazelles, wrattenzwijntjes en noem maar op. De eland zie je niet zo veel dus gaat hij op de foto als we er een in de struiken zien staan.

 

Deze blaauwaap mama heeft een heel klein pasgeboren kindje op de arm.

 

De familie jakhals ligt ons vanonder een boom wantrouwig aan te staren.

 

Toch nog  een dier wat we niet eerder zijn tegengekomen, de klipspringer, een antilopensoort. Ze komen vooral voor in rotsachtig gebied zegt het handboek...

 

Na een kleine twee uur hobbelen zien we in de verte onze lodge liggen. De bouwstijl doet je meer aan de Zwitserse alpen denken dan aan de binnenlanden van Tanzania.

 

Lobo Wildlife lodge beschikt over een zwembad dat is uitgehouwen uit de rotsen. Vanaf het zonneterras kijk je uit over de savanne.

 

Deze opstelling is bedoeld om de zonsopgang te bekijken. Vandaag waren we net te laat, wie weet morgenochtend.

 

Vanaf het zwembad heb je een fraai zicht op de drinkplaats. Helaas staat die nu even droog. Als je goed kijkt zie je een giraffe een sappig groen blaadje verorberen.

 

De bar die onderdeel uitmaakt van een grote hoge hal waarin ook het restaurant zit, is qua architectuur een soort van "donker Afrika meets duizend en één nacht".

 

We brengen de tijd tot de volgende gamedrive door met luieren aan de rand van het zwembad en boeken lezen. Iedereen is ofwel uitgecheckt dan wel nog niet binnen zodat we het restaurant tijdens de lunch voor ons tweeën hebben.

De tweede gamedrive van de dag wordt gekenmerkt door hitte en veel tsetse vliegen. Van ellende doen we alle ramen en het dak dicht en zweten twee uur als otters. We zien overigens alleen maar oude bekenden, zebra's, gnoes, buffels, gazelles etc.

Thuisgekomen wordt het rap douchen en om zeven uur gaan we richting restaurant. Er schijnen nu zeven gasten te zijn!

Klik hier voor het vervolg, naar Lake Manyara

 

 

 

 

  over ons
contact
 
cookies
privacy
 
bijgewerkt
02-06-2020