8 Februari: Ponta do Sol

Er zijn twee manieren om van Porto Novo naar Ponta do Sol te rijden, langs de kust en door de bergen. De kustweg is langer maar de reistijd is een stuk korter. De bergweg daarentegen schijnt veel mooier en spectaculairder te zijn. En dus kiezen we daarvoor.

Bij de receptie van het hotel in Ponta do Sol hebben we vervoer geregeld. Ze komen ons ophalen tussen tien en half elf. Ze zijn vroeg, iets voor half tien is het busje er al. We laten ons niet opjagen...

Dat de rit spectaculair is klopt helemaal. Prachtig uitzicht onderweg. Beneden ligt Porto Novo en in de wolken São Vicente.

 

Natuurlijk heeft de chauffeur ook spullen bij zich voor zijn familie die in een dorp op de bergweg wonen. Voor de kerk zitten kinderen die ons aangapen.

 

We maken ook een fotostop bij Cova de Paúl. Deze vulkaankrater ligt op elfhonderd meter hoogte en de vulkaan is al lang niet meer actief. Er wordt van alles verbouwd op de vruchtbare kraterbodem.

 

De weg slingert zich verder door de bergen. Het wegdek bestaat hier voornamelijk uit kasseien met gaten ertussen. Het is hobbelen en stuiteren geblazen. Het uitzicht en de omgeving maken veel goed.

 

In de verte beneden ligt een kerkhof. Mooie plek! 

 

We checken rond het middaguur in bij Tiduca hotel. Dit is een modern, strak hotel zonder franje op een prachtige locatie. De foto op de Facebook pagina van het hotel kunnen we zelf niet maken en daarom lenen we die maar. Het hotel is het hoogste gebouw op de foto.  

 

In de middag drinken we een frisje aan de "boulevard". We kijken vanaf het terras naar het hotel en zien dat er ook kamers met balkon zijn. Hadden wij die ook niet geboekt?

Het blijkt dat ebookers ons een superior kamer met balkon heeft verkocht en een standaard kamer bij het hotel heeft afgerekend. Het is zaterdagmiddag en we krijgen ebookers niet te pakken. De receptioniste regelt voor ons de superior kamer en we horen maandag wel of ze eruit komt met ebookers. Even later zitten we op ons balkon met uitzicht op de kolkende oceaan.

Klik hier voor het vervolg, Fontainhas

 

 

 

 

over ons & contact  cookies & privacy  bijgewerkt 15-07-2023