7 Februari: Porto Novo

Vandaag een dagje eilandhoppen. Van Santiago via São Vicente naar Santo Antão.
Als we ons melden bij de receptie van ons hotel blijkt dat de reservering voor de shuttle bus om half negen naar het vliegveld zoek is. Geen probleem, we worden in een taxi naar het vliegveld gestopt. Twee uur later vertrekt de vlucht naar São Vicente.

Bij aankomst op het vliegveld van São Vicente verloopt alles probleemloos en een kwartiertje later zitten we in de taxi naar de ferry terminal. Het kaartjes kopen voor de overtocht is nog wel een dingetje. De kaartjes moeten op naam worden gesteld en ze willen een kopie van je paspoort. Gelukkig is het niet al te druk en staan we weldra weer buiten. Ruim genoeg de tijd, zo'n tweeënhalf uur, om nog wat te eten voor de ferry vertrekt. Dat doen we aan de jachthaven van de hoofdstad van dit eiland, Mindeloo.

 

Vlak voor de boot vertrekt verdringen de Kaapverdianen zich bij het hek. Tot op heden hebben we zoiets nog niet meegemaakt, er zal wel een reden voor zijn. Ook wij storten ons in het gedrang. Wat blijkt, het aantal goede stoelen in de salon is beperkt en jawel, we hebben net de laatste twee bemachtigd. De rest van de "blanke" passagiers heeft het nakijken.

Het lijkt wel of de architect van de salon twijfelde tussen een bioscoopzaal en een paaldansclub. Maar goed, de stoelen liggen lekker en we dommelen, net zoals de rest van de passagiers, dan ook snel in slaap.

 

De overtocht duurt veel te kort, we zouden zomaar langer kunnen slapen.

De haven, plaats van aankomst, op Santo Antão heet Porto Novo. Vanaf de ferry terminal daar sluiten we de reis van in totaal acht uur af met een taxiritje naar ons hotel, het Santantao Art Resort. Het is een groot hotel met een riante tuin. Erg druk is het niet, behalve wij zijn er hooguit nog vijf andere koppels. De ligging is prima.

We kunnen vanaf ons balkon de zee zien. De ferry is alweer op de terugweg.

 

We eten lekker bij een restaurantje om de hoek, Sabores Ratatui. De kok doet erg zijn best. Jammer dat we de enige gasten zijn. We zitten vast in de verkeerde hoek van Porto Novo.

Klik hier voor het vervolg, Ponta do Sol

 

 

 

 

over ons & contact  cookies & privacy  bijgewerkt 14-07-2023