6 Februari: Cidade Velha

Vandaag maken we een uitstapje naar Cidade Velha, wat in het Portugees "oude stad" betekent. Het ligt op vijftien kilometer van de hoofdstad Praia vandaan. Cidade Velha is de oudste nederzetting op Kaapverdië en heette voorheen Ribeira Grande. Het stadje dateert einde vijftiende eeuw en is sinds 2009 werelderfgoed.

We gaan er met een taxi naartoe. Ook al hebben we alleen de heenreis afgesproken, de chauffeur zal bij alle bezienswaardigheden even op ons wachten en ons na afloop terug brengen naar het hotel. De eerste stop is voor een overzichtsfoto, rechts het fort, links beneden het stadje.

 

Het Forte Real de São Filipe is geheel gerestaureerd. Ernaast is een bezoekerscentrumpje waar we kaartjes kopen en een film van dit gebied bekijken. Daarna, hop het fort in.

 

Het fort ligt op hondertwintig meter hoogte. Er ligt nog voldoende oud schiettuig om aanstormende piraten mee te lijf te gaan...

 

De restauratie van de kerk nadert haar voltooiing...

 

Op het pittoreske dorpsplein staat een schandpaal, het enige overblijfsel van de slavernijtijd. Hier werden destijds ook executies uitgevoerd.

 

We gaan aan de rand van het pleintje wat drinken. Coca Cola regular, light of zero hebben ze niet. Logisch, ze hebben de enige echte, kul cola! Die blijkt erg smerig te zijn.

 

Een foto genomen vanaf het terras waar we van de cola "genieten".

 

Het klooster is ook nog niet helemaal af. Ze zijn hier wel druk bezig. We worden er onmiddellijk op gewezen dat de boel op instorten staat en we dus op moeten krassen.

 

Tot slot de Rue Banana, een straat met gerestaureerde oorspronkelijke huisjes.

 

Na het uitstapje gaan we weer terug naar het hotel en nemen plaats aan de rand van het zwembad. Omdat het ons gisteren goed is bevallen gaan we 's-avonds weer eten bij Linha d'Água.

We hebben ons goed vermaakt op Santiago. Dit eiland is zeker de moeite waard.

Klik hier voor het vervolg, Porto Novo

 

 

 

 

over ons & contact  cookies & privacy  bijgewerkt 23-03-2022