27 Januari: Naar Egypte

We waren er wel aan toe na alle gezondheidsperikelen, even eruit. De keus voor Egypte zat al sinds ons bezoek daar in 2020 ergens in het achterhoofd. Weer terug naar het resort van toen en een trip tussendoor, nu naar Caïro.
Voor we vertrekken krijgen we een audio bericht van Ibrahim. De vlucht van Transavia van 13.20 uur is maar een klein beetje aan de late kant en zit bomvol. Zo vol dat we een eindje uit elkaar zitten, Mar op rij 10 en Peet op rij 6. Zo kom je nog eens met vreemden aan de praat, ook wel eens leuk. De bijna vijf uur durende vlucht gaat dan ook snel voorbij.

Eenmaal buiten de terminal staat habibi (vriend in het arabisch) Ibrahim al te wachten. Hij is een grappige man van onze leeftijd en spreekt een behoorlijk mondje Engels, zei het met een niet altijd verstaanbaar accent en grammatica doet hij niet aan. Bijna elke zin eindigt hij met "my friend", "habibi"of "inshallah".

Het is een half uur rijden naar het Kaisol Romance Resort in Sahl Hasheesh en we vervelen ons niet met Ibrahim's gebabbel. Al met al zijn we om 21.00 uur in het restaurant van het hotel en kunnen we aan tafel. Niet lang na het diner zoeken we ons bedje op.

 

28 Januari: Sahl Hasheesh

Sahl Hasheesh ligt in een compound, afgesloten door een poort, hekken en beveiliging. Eenmaal door de poort kom je op een lange, megalomaan aandoende, oprijlaan omzoomd door Egyptische nepbeelden met aan het einde een indrukwekkend groot plein.

 

Sahl Hasheesh bestaat uit welgeteld zeven resorts rond een hoefijzervormige baai. Er zijn nog een handvol winkeltjes en een enkel cafeetje, maar dat is dan ook alles. Er is hier driftig gebouwd tot aan de crisis en veel gebouwen zijn half af. De architectuur is een beetje in de stijl van duizend en één nacht. Ons resort is ook in deze kitscherig aandoende stijl gebouwd.

We hadden de goedkoopste kamer, die met bergzicht, geboekt. Zeg maar zoiets zou dat zijn...

 

Bij het inchecken gisteren kregen we, als vaste klant, direct een upgrade naar zwembadzicht. Dat ziet er gezelliger uit, ook bij zonsondergang.

 

Ons resort ligt pal aan het strand. Er staan lekkere bedjes die lang niet allemaal bezet zijn. Het is winter, laagseizoen, maar de temperatuur komt met gemak boven de twintig graden overdag. Smeren maar...

 

Het wordt een dagje vandaag met veel strand, afgewisseld met lekker eten. We moeten wel uitkijken dat we niet dichtgroeien in deze twee weken, dus na het avondeten maken we een wandeling langs het strand en lopen de pier af.Vanaf daar een foto richting resort.

 

Op de terugweg naar de kamer komen we langs het mooi verlichte zwembad.

 

 

29 Januari: Sahl Hasheesh

Het meest vermeldenswaardige van vandaag? Een andere kamer. Degene die we hadden gekregen ligt ver van de receptie, wat niet erg is, maar ook ver van de warmwatervoorziening, da's minder. Het duurt meer dan vijf minuten eer de douche een beetje warm wordt. Ook kan de balkondeur niet goed dicht en de tv doet het niet. Onze nieuwe kamer is wel dicht bij receptie en warm water. Het uitzicht is ook beter.

 

Klik hier voor het vervolg, Caïro - Egyptian museum

 

 

 

 

over ons & contact  cookies & privacy  bijgewerkt 11-02-2023