13-15 Januari: Sahl Hasheesh

Na twee dagen erg vroeg op te hebben gestaan voor de excursie slapen vandaag lekker uit.

Het is weer business as usual op het resort en er zijn nieuwe toeristen bijgekomen. Het lijkt erop dat onze Oosterburen nu de overhand hebben en er minder Russen zijn. Ook zijn er meer jongeren en die zijn over het algemeen zeer onder de indruk van zichzelf. De arrogantie spat er bij sommigen van af. Er worden overal en nergens de hele dag selfies gemaakt.

Wat ook iets veranderd is, is het weer. Het is langzamerhand nog beter geworden, warmer en vooral minder wind. Daar hebben we geen bezwaar tegen. Ons patroon verschuift hierdoor van het zwembad naar het strand. Het blijkt dat het onderzeeleven, ondanks dat er behoorlijk wat koraal is verdwenen, hier tot aan de waterlijn nog volop aanwezig is. Een impressie van het snorkelen van de afgelopen dagen.

 

Gelukkig is niet alle koraal verdwenen.

 

Dit lijkt op het eerste gezicht op een spons. Maar het beweegt en "loopt" over de bodem. Een krab is het ook niet, wellicht een soort blaasjesanemoon. Wie het weet mag het zeggen.

 

Tussen de bedrijven door vermaken we ons lekker aan het strand. Voor de kust liggen een paar jachten en er vaart af en toe een knalgele "glass bottom boat" voorbij. Met zo'n boot kan je leuk "snorkelen" boven het koraal zonder nat te worden. We hebben dit ooit eens in Australië gedaan. Mar wordt nog kotsmisselijk als ze daaraan terugdenkt...

 

Ook in 's avonds is het warmer. Nog niet zwoel, maar wel heerlijk om een eindje te wandelen. Zo ziet ons resort er in het avondlicht uit.

 

Het centrale plein wordt uitbundig verlicht.

 

Na twee avonden in het centrale restaurant te hebben gegeten zijn we het "entertainment" wel even zat. Maandag een dwarsfluitiste die met muzak stond mee te fluiten en dinsdag meer van hetzelfde maar dan met een gitarist. We gaan het Italiaanse restaurant maar weer eens proberen vanavond!

Klik hier voor het vervolg, de laatste dagen

 

 

 

 

over ons & contact  cookies & privacy  bijgewerkt 11-07-2023