12 Januari: De lucht in

Het is donker en koud als het taxibusje ons op komt halen. Er moeten na ons nog meer mensen worden opgehaald. Een minuut of twintig later zitten we op een bootje aan de oever van de Nijl. Aan boord wacht ons een bakkie Nescafé en een mierzoet cakeje.

De oversteek naar de westoever van de Nijl duurt maar een paar minuten. Dan gaan we weer met zijn allen een busje in en vertrekken in slagorde naar het veld vanwaar de ballonnen zullen opstijgen. Als we daar aankomen is men al bezig is om de ballonnen op te blazen. Een gaaf gezicht.

 

Langzaam richten de ballonnen zich op.

 

Dan is het tijd om in te stappen. Er gaan vierentwintig man in een ballonmand, zes per compartiment. We zijn naar schatting met twintig ballonnen. Het is een drukte van belang.

 

Er ontstaat wat rumoer. De aanwezige politie heeft een aantal mensen zien instappen met een "professionele camera". Peet is daar één van. Tja, stel je voor dat we militaire installaties gaan fotograferen... Er is geen ontkomen aan, inleveren die spullen, anders krijgt de ballon geen permissie om op te stijgen.

Soebatten, boos worden, niets helpt. We geven onze camera af aan de man van het taxibusje die belooft om hem terug te geven zodra we zijn opgestegen. Tot onze schrik loopt hij weg en we stijgen langzaam op. Tandenknarsend staan we in het mandje. Gelukkig hebben we nog de mobielen, maar balen is het wel.

 

En weg zijn we. We komen ogen te kort en fotograferen wat af.

 

We vliegen ook over een tempelcomplex.

 

Onderwijl komt de zon op in het oosten en dat geeft, met andere luchtballonnen erbij, een mooi zicht op de bergen in het westen.

 

We vliegen op een hoogte tussen de 50 en 450 meter. Na een klein uur, veel te snel alweer, naderen we de landingsplaats. De piloot zet, geholpen door zes man op de grond, onze ballon zachtjes in het zand. De ezel ziet dat het goed is...

 

De berijder van de ezel blijkt deze invalide man te zijn. Hij mist een gedeelte van zijn onderbenen. We geven een paar Egyptische ponden aan deze stakker die hij haastig wegstopt.

 

Nu op naar het hotel met busje en boot voor het ontbijt en de om foto's terug te kijken!

Klik hier voor het vervolg, Luxor dag 2

 

 

 

 

over ons & contact  cookies & privacy  bijgewerkt 11-07-2023