9 Januari: Sahl Hasheesh

Het leven kabbelt hier rustig voort. Drie maal per dag begeven we ons naar één van de restaurants. Tussen de drie maaltijden in liggen we aan het zwembad, maken een wandeling, lezen een boek, kijken mensen of bezoeken het strand. Dat is zo'n beetje ons dagritme hier. Ons balkon heeft volop zon en ook daar zitten we regelmatig.

Het is niet druk in het resort, het is naar schatting voor een kwart vol. Het merendeel van de gasten zijn ofwel Helmuts/Waltrauts dan wel Igors/Sletlana's met af en toe een Brits of Nederlands stelletje ertussen.

Er is plek zat op het strand...

 

Hier en daar is duidelijk te zien dat er dankzij de crisis nogal wat gebouwen zijn die waarschijnlijk nooit meer worden afgebouwd.

 

Of zoals hier, zoek de verschillen tussen links en rechts.

 

Op gammele steigers wordt nog wel gewerkt aan een nieuw paleisje.

 

Vanavond zien we voor het eerst dat er muziek wordt gemaakt in het centrale restaurant. Een slaapverwekkende pianiste speelt routinematig haar muzak. Gelukkig hebben we besproken bij de Libanees voor het avondeten.

 

10 Januari: Sahl Hasheesh

Ook vandaag weinig nieuws onder de immer aanwezige zon. We bereiden ons voor op de tweedaagse excursie naar Luxor morgen. De wekker zal op vijf uur moeten worden gezet, om zes uur worden we opgehaald. De touroperator had zelf liever vijf uur als ophaaltijdstip, maar daar zagen we geen brood in.

's Avonds is er wederom live entertainment. Wel wat pittiger dan gisterenavond. Eerst komt er een saxofonist om de boel op te warmen.

 

Daarna een heuse buikdanseres. De aanwezige heren schuiven hun stoelen wat naar voren...

 

 

Hierna is de koek nog niet op. De toeteraar komt terug en de buikdanseres hijst zich in een roze jurk voor haar tweede optreden. Tot slot komt een derwisj een wervelende dans uitvoeren. Spectaculair, zodanig dat we beiden alleen maar kijken en vergeten een filmpje te maken. Volgende keer beter!

Klik hier voor het vervolg, Luxor

 

 

 

 

over ons & contact  cookies & privacy  bijgewerkt 11-07-2023