4 Januari: Naar Egypte

De vlucht met Easyjet van Amsterdam naar Hurghada vertrekt voor ons doen vroeg, kwart over negen om precies te zijn. Om half zeven rijdt de taxi voor en een zwijgzame Chinese chauffeur brengt ons naar Schiphol.

We hebben stoelen op rij 1 en speedy boarding. Kost wat, ruim honderd euro voor z'n tweeën retour, maar dan heb je wat. Met name de extra beenruimte is erg prettig, zo komen we de bijna vijf uur durende vlucht wel door. We stappen als eerste uit het vliegtuig en zijn ook als eerste bij de paspoortcontrole. Twee minuten later staan we bij de bagageband.

Daarna worden we met een busje naar het Kaisol Romance in Sahl Hasheesh gereden. Sahl Hasheesh is nog een dik half uur rijden vanaf Hurghada. Weten wij veel, we dachten dat ons resort aan de rand van Hurghada lag.

Onze bestemming ligt in een compound, afgesloten door een poort, hekken en beveiliging. Eenmaal door de poort kom je op een lange, megalomaan aandoende, oprijlaan omzoomd door Egyptische nepbeelden met aan het einde een indrukwekkend groot plein.

 

Sahl Hasheesh bestaat uit welgeteld zeven resorts rond een hoefijzervormige baai. Er zijn nog een handvol winkeltjes en een enkel cafeetje, maar dat is dan ook alles. Er is hier driftig gebouwd tot aan de crisis en veel gebouwen zijn half af. De architectuur is een beetje in de stijl van duizend en één nacht. Ons resort, dat voluit Sunrise Romance Sahl Hasheesh resort heet (tegenwoordig Kaisol Romance Sahl Hasheesh resort), is ook in deze kitscherig aandoende stijl gebouwd.

We krijgen een kamer pal naast de lobby en het zwembad. Na één nacht beseffen we dat dit waarschijnlijk de slechtste kamer van het resort is, dicht bij het "entertainment", de hele nacht bonk bonk bonk...

 

5 Januari: Sahl Hasheesh

Het eerste wat we vandaag na het ontbijt doen is verkassen. De nieuwe kamer die we aangeboden krijgen is geen echte verbetering, we accepteren hem dan ook niet. Kamer drie kan ons wel bekoren, ver weg van herrie en vanaf het balkon nog een beetje zeezicht ook.

 

Na de lunch gaan we Sal Hasheesh verkennen. Dat kost niet zo bar veel tijd. Achter de resorts staat nog een dunne rij palmen en daarachter is de woestijn. Deze roofvogel bekijkt het vanaf hek dat om een soort sportveld heen staat.

 

We lopen langs het plaatselijke duikcentrum. De batterij van Peet's duikcomputer blijkt leeg te zijn en is aan vervanging toe. Helaas kunnen zij ons niet ter plaatse helpen en moeten we hiervoor naar Hurghada. Uitstapje voor morgen?

Ons resort ligt pal aan het strand. Er staan lekkere bedjes die lang niet allemaal bezet zijn. Het is winter, laagseizoen, maar de temperatuur komt met gemak boven de twintig graden overdag. Smeren maar...

 

De zon staat nog tot een uur of vijf op het terras voor het hotel waar de aimabele ober Adel de scepter zwaait. Dat wordt onze vaste plek tijdens borreltijd.

Er zijn hier behalve het buffet restaurant ook vier à la carte restaurants. De Italiaan waar we vanavond eten valt wat tegen. Morgen maar wat anders proberen.  

 

6 Januari: Hurghada

We hebben de dagelijkse shuttle bus van het hotel naar Hurghada gereserveerd. Die vertrekt om half elf. Omdat we de enige twee passagiers zijn krijgen we een privé taxi van het hotel.

Na een kwartiertje te hebben rondgelopen in Hurghada vinden we een duikwinkel. Daar wordt de batterij vlot vervangen. We hebben nog anderhalf uur over voor we weer verwacht worden bij het meeting point. Genoeg tijd voor een bakkie koffie en een eindje wandelen. Erg indrukwekkend is het allemaal niet in Hurghada. Elke vijf meter wordt je benaderd om geld te wisselen, sigaretten te kopen of te komen kijken in mijn winkel...

Uiteraard lopen we tegen een moskee aan, die zijn er hier genoeg.

 

Daarna slenteren we naar de Marina die vol ligt met superdeluxe dikke jachten.

 

Klokslag half twee zijn we weer terug op het resort. Op tijd voor de lunch! Na de lunch is het lezen en luieren tot aan de borrel.

Vanavond proberen we het Indiaas restaurant uit. In tegenstelling tot de Italiaan kan die ons wel bekoren.

Klik hier voor het vervolg, duiken!

 

 

 

 

over ons & contact  cookies & privacy  bijgewerkt 09-07-2023