27 Februari: Santiago de Cuba

Vandaag trekken we de op een na grootste stad van Cuba in, Santiago de Cuba. Het is een levendige stad. We lopen langs de Iglesia de nuestra senora de los Dolores.

 

Op het balkon van de kerk staan al wat musici te oefenen.

 

In het voorportaal geeft een zangpedagoge les aan een vijftiental vocalisten. Binnen in de kerk blijkt dat het hier zowel een kerk als een concertpodium is. We hebben geluk en kunnen een repetitie van klassieke muziek bijwonen. De akoestiek is indrukwekkend. Op het repertoire staat Mozart.

 

In de calle Heredia zijn ze druk aan het opknappen. Nou ja, druk...

 

We lopen op ons gemak door de drukke straatjes met winkeltjes en vooral veel verkeer. Roetfilters kennen ze hier niet, het is hier letterlijk vaak adembenemend.

 

Vanaf het parque Cespedes zien we een truck met koelkasten voorbijrijden.

 

We puffen even uit in dit centrale park. Overal muzikanten en ook dit komische duo, compleet met Cubaanse bolknak.

 

Het is leuk om overal binnen te kijken. De kapper ziet ons staan en wenkt Peet naar binnen. Er kan vast nog wel wat van zijn haar af en voor Mar is er een massage en schoonheidsbehandeling. Gaat u maar liggen in deze stoel en ontspant u zich mevrouw...

 

We zijn uiteraard niet de enige klanten.

 

Peet krijgt na het scheren ook nog een kleimasker en dertig minuten later lopen we allebei met een perzikhuidje verder door de stad. We zien dan ineens deze dame die kruidnagels verkoopt, geen stroopsoldaatjes zoals we dachten. Maar eenmaal gekocht blijft gekocht.

 

Vol met indrukken verlaten we Santiago de Cuba en gaan terug naar ons strandje om bij te komen. Morgen weer een reisdag.

Klik hier voor het vervolg, Nuevitas & Camaguey

 

 

 

 

  over ons
contact
 
cookies
privacy
 
bijgewerkt
05-06-2020