28 Februari: Nuevitas

We verheugen ons op cayo Sabinal, een groot eiland in het noorden. Het is een hele ruk daar naar toe, maar dat deert niet als je de verhalen mag geloven. Dertig kilometer wit strand en maar vijf hutjes plus een prachtig koraalrif. De teleurstelling is dan ook groot als blijkt dat de laatste twintig kilometer er naar toe echt niet begaanbaar zijn. Gaten in de smalle weg zo groot als het autootje zelf... Helaas zit er niets anders op dan terug te gaan.

Omdat het inmiddels al laat is besluiten we in de eerstvolgende plaats te overnachten. We nemen onze intrek in het vreselijke hotel Caonaba in Nuevitas. Dit is een bunker waar je echt niet vrolijk van wordt, maar ja, volgens de boeken is dit onze enige optie. De kamer ziet erg gezellig uit, toch?

 

29 Februari: Camaguey

De volgende ochtend vertrekken we, na een desastreus ontbijt, naar Camaguey. En dat is wel leuk! We verblijven een nacht bij casa Caridad, genoemd naar de eigenaresse. Caridad is een echte opdringerige lawaaipapagaai, maar de tropische tuin is geweldig, het eten is perfect, de kamer schoon, dus nemen we haar gesnater op de koop toe. Naast haar huis is een basisschool en de kinderen poseren maar al te graag.

 

We gaan aan de wandel en fotograferen een aantal Camagueyanen...

 

Trek in een broodje shoarma???

 

Of liever een vers broodje van de socialistische bakker. Keuze uit wit rond of wit recht...

 

Nog een paar mooie koppen.

 

We raken niet uitgefotografeerd in deze gezellige stad.

Klik hier voor het vervolg, meer Camaguey

 

 

 

 

  over ons
contact
 
cookies
privacy
 
bijgewerkt
05-06-2020