26 Februari: El Moro & Gran Piedra

Aan de monding van de baai van Santiago de Cuba ligt het eeuwenoude fort "el Morro" (de Moor). Het is volledig gerestaureerd en dat zie je hier niet al te vaak. Met de entree wordt duidelijk dat we geen kameraden zijn. Wij betalen het honderdvoudige van wat de Cubanen betalen! Twee kanonnen wachten je op bij de entree.

 

Binnen heb je vanaf de kantelen prachtige vergezichten, hoewel, het is niet alles even fraai wat je kunt zien...

 

In de kelder liggen de kogels nog klaar voor de komende aanval. Met een ingenieus transportsysteem worden de projectielen naar boven gebracht waar de kanonnen staan.

 

Op een buitenmuur koestert dit beestje zich in het ochtendzonnetje.

 

Geïnspireerd door de lizard neemt Peet ook plaats op een van de muren.

 

In de middag gaan we op zoek naar de "gran piedra", de grote steen. Die ligt op ruim twaalhonderd meter boven zeeniveau. De weg er naar toe gaat loodrecht omhoog en ons Peugeotje heeft het erg zwaar. Hadden we nu maar die Cubaanse met dat kindje en haar man geen lift gegeven...

Eenmaal boven aangekomen blijkt het allemaal toch weer de moeite waard geweest te zijn. We lopen door tropisch regenwoud en horen voortdurend de bijbehorende jungle geluiden.

 

Na zo'n inspanning is het goed om weer terug te kunnen gaan naar onze casa in Siboney. Strandje pikken en de zon zien ondergaan over de baai. Wat die voetbal daar nu doet blijft voor ons een raadsel.

 

En dan is het fijn om aan tafel te kunnen gaan. Het eten is ook hier weer erg lekker bij Rafael. Drie nachten logeren betekent ook drie overheerlijke diners. We hebben het snel geleerd, je eet het beste in je eigen casa.

Klik hier voor het vervolg, Santiago de Cuba

 

 

 

 

  over ons
contact
 
cookies
privacy
 
bijgewerkt
05-06-2020