6 Maart: bahia de Cochinas

We waren gisteren al verhuisd naar deze casa particular. Leuke casa, prima eten, goede gastheer (Luis) en gastvrouw (Maité). Bovendien zoals je kunt zien, ruimte voor het autootje.

 

Vandaag doen we het rustig aan. We gaan in de ochtend naar een grot, vijftien kilometer verderop. Die grot heet cueva de los Peces (grot van de vissen) en ligt zo'n honderd meter landinwaarts. De grot staat onder water in verbinding met de zee en is zeventig meter diep. We moeten ons een weg banen langs alle krabben die op het pad lopen om er te komen. Vanaf de kant kun je de vissen zien zwemmen.

 

Met een snorkel op kan je ze nog wat beter bekijken. Maar oh, wat is het water berekoud. Adembenemend, letterlijk, dus blijft Peet niet al te lang snorkelen en bekijken we de visjes daarna nog even van de kant.

 

Na dit korte uitstapje rijden we weer terug naar ons dorp, playa Girón. Als je playa Girón binnenrijdt wordt je direct met de neus op de historische feiten gedrukt. Hier wilden de imperialistische Yankees in 1961 landen om Cuba te "bevrijden" van Fidel. Die heroïsche strijd heeft Fidel gewonnen en dat zal je weten ook. Op het bord staat dat het de eerste nederlaag is van de imperialistische Yankees in Latijns Amerika.

 

Het museum slaan we over, veels te heet. Buiten staan wat tanks en deze stoere bommenwerper van Britse makelij.

 

Aan de rand van de varkensbaai ligt hotel Girón. De gasten kunnen daar "binnendijks" zwemmen, al komt het water af en toe over de kant heen.

 

Als we even naar beneden lopen voor een sanitaire stop zien we de uitkijkpost. We nemen snel een streng verboden foto. Dit is het meest zuidelijke puntje van de baai en nog altijd wordt er naar de vijand uitgekeken...

 

We lopen nog een stukje door, daar is namelijk ons lekkere strandje te vinden. We houden de vijand wel horizontaal in de gaten...

Klik hier voor het vervolg, Havana

 

 

 

 

  over ons
contact
 
cookies
privacy
 
bijgewerkt
05-06-2020