7 Maart: Havana

Na een fantastische tijd in playa Girón pakken we de koffers en gaan richting "playas del este". Dat zijn stranden ten oosten van Havana. Het lijkt ons een goed idee om daar kwartier te maken en van daar uit naar Havana te gaan. Niet dus. Het is erg moeilijk een casa te vinden, die daar duur en slecht zijn. Ook is uit eten gaan daar niet al te makkelijk. Uiteindelijk vinden we wat en gaan op weg naar Havana.

We moeten door een tunnel en als als we de weg vragen aan een voorbijganger zegt hij dat de tunnel is afgesloten. Het is achtentwintig kilometer omrijden en die meneer wil ons de weg wel wijzen, hij heeft toch toevallig vrij. Ja ja, daar trappen we niet in. We vinden de juiste afslag zelf en en wat blijkt? Je kunt drie banen breed de tunnel door. We parkeren de auto in Centro Havana en lopen naar hotel Sevilla om een overzichtsfoto te maken.

 

In de beroemde "la bodeguita del medio" is net een optreden aan de gang.

 

Om de hoek komen we een "bekende" tegen. We hebben haar foto ook in de Lonely Planet zien staan. Voor wat centjes poseert ze welwillend.

 

We komen uit op de Plaza Cathedral, waar de cathedral San Cristobal staat. Dit is echt midden in het toeristencentrum en we worden van alle kanten belaagd door "mannetjes" die iets van ons willen of iets willen aansmeren.

 

Natuurlijk ook fotogenieke mensen. Deze dame heeft even niet door dat Peet een foto maakte. Ze schrikt van de flits en krijst daarna om geld. Omdat we niet genoeg willen geven gebied ze ons de foto te wissen. We doen net alsof om haar te sussen... Weet zij veel, ze trapt er in en druipt af.

 

Het is toch af en toe net Parijs, pleintjes, kerkjes, boekenstalletjes.

 

We komen kleurrijke steltlopers op de Plaza Vieja tegen die uiteraard ook geld willen en het zeer opdringerig vragen.

 

We schieten een plaatje en lopen snel de hoek om. Tot ons genoegen zien we daar een "peso-pizza" tentje. Peso pizza's, zoals wij ze noemen, kan je met Cubaanse pesos betalen. We zijn altijd op zoek naar dit soort "private enterprise". De pizza's zijn overheerlijk en spotgoedkoop, vijftien cent per stuk.

 

We genieten van onze pizza en het uitzicht in de straatjes.

 

Tja, en wat is er nu specifiek voor Cuba? Fidel...

 

en natuurlijk honkbal. Op elke straat spelen jochies met een bal van kranten en een eind hout dit spelletje... HOMERUN!

 

Je kunt wel foto's blijven maken hier.

Klik hier voor het vervolg, meer Havana

 

 

 

 

  over ons
contact
 
cookies
privacy
 
bijgewerkt
05-06-2020