4 Maart: playa Girón

Na drie dagen nemen we afscheid van La Boca. We volgen een route dwars door de bergen (sierra de Escambrey) richting Cienfuegos. De weg loopt al snel steil omhoog en we moeten in de eerste versnelling door haarspeldbochten heen. Geen verkeerde beslissing, het is hier erg mooi. Het klimaat is er vochtig in dit tropische regenwoud. Midden in de bergen is een kuuroord gevestigd. Je zult toch maar daar een huisje hebben...

 

Er wordt hier druk aan bosbouw gedaan.

 

Uitzicht op het Habanillas stuwmeer.

 

Daar komt een boertje met zijn ossenkar aan. Hij lijkt ons gringo's niet echt te vertrouwen...

 

Als we uit de bergen het dal in rijden moeten we weer heel wat ossenkarren voorbij. Deze heeft nu eens een keer geen witte en een zwarte os voor zijn karretje gespannen.

 

Het moest er een keer van komen. De kalkoengier. Net zo normaal in Cuba als een meeuw in de randstad. Ze hebben de vervelende eigenschap om iedere keer net als je een foto wilt maken de andere kant op te kijken. We hebben dus heel wat mislukte foto's, maar deze keer was het raak. Het beest is veel te druk met zijn prooi om zijn kop af te wenden.

 

We rijden daarna door Cienfuegos heen zonder de stad in te gaan. Het is bloedheet en we rijden door naar ons einddoel van vandaag.

Laat in de middag komen we aan in playa Girón aan de bahia de Cochinas (Varkensbaai). De baai is beroemd van de mislukte Amerikaanse invasie.

Het kost ons nu eens behoorlijk wat moeite om een casa particular te vinden. Uiteindelijk lukt het ons toch en reserveren we alvast ook een betere voor morgen. Als we "ingecheckt" zijn gaan we naar het strand van playa Girón. Het is daar fantastisch snorkelen en heerlijk luieren onder of naast de palmbomen op het witte strand.

Klik hier voor het vervolg, bahia de Cochinas

 

 

 

 

  over ons
contact
 
cookies
privacy
 
bijgewerkt
05-06-2020