De omgeving - Cabo de Palos en La Manga

Voorbij Playa Honda buigt de weg noordwaarts af naar La Manga. Je kunt ook de afslag nemen naar het meest oostelijkste puntje van de provincie Murcia, Cabo de Palos. Dit is/was een vissersdorp met een gezellige haven, boordevol restaurantjes. Daar is het goed toeven.

 

Ook het uitzicht vanaf een terrasje mag er zijn.

 

Om de hoek ligt de jachthaven.

 

Vanaf de haven kan je nog een half uurtje lopen langs een rotsachtige kust waar af en toe duikers aan het oefenen zijn aan de ene kant.
De eerste 2 foto's zijn van Herman, de laatste van Jan.

 

Aan het einde van de landtong is een heuveltje waarop de vuurtoren (faro) van het dorp, gebouwd midden 19e eeuw.
Vanaf hier een fraai uitzicht naar La Manga.

 

Na de vuurtoren loop je dan weer terug richting (jacht)haven aan de andere kant langs een zandstrand, Playa Levante.

 

De avondzon op Playa Levante, foto Herman.

 

La Manga (del Mar Menor)

Aan de oostkant wordt de Mar Menor afgesloten door La Manga (de strip) waar je van alles kunt vinden: Golfbanen, een casino, de jachthaven Tomás Maestre met meer dan 1000 ligplaatsen, giga hotels en in de zomer het nachtleven in de zone rond de Plaza Bohemia en El Zoco.
Verderop het noordeinde van de landtong van La Manga over de brug van Tomás Maestre, kom je in de Veneziola, een zone van kanalen en geulen die de verbinding vormt tussen binnenzee en buitenwater. Van hieruit zijn de rietvelden te zien, waar de wateren van beide zeeën elkaar ontmoeten, en verderop, de zoutpannen van San Pedro.

Op La Manga kun je uit twee zeeën kiezen: aan de rechterkant van onderstaande foto zijn er de warme kalme wateren van de Mar Menor, bij Cala del Pino, EI Galán of EI Pedruchillo. Aan de linker kant de Middellandse Zee, met stranden als Punta del Estacio, Ensenada del Esparto of Galua. Zie onderstaande foto met linksboven in de verte de vuurtoren van Cabo de Palos.

 

De strip afrijden is ook wel een leuke bezigheid. Hoogzomer doe je tamelijk lang over de 21 kilometer vanwege de vele (voetgangers)verkeerslichten. Voorbij de jachthaven wordt het allengs stiller tot je uiteindelijk bij een curieuze, zeer steile brug komt.
Foto gemaakt door Jan, Erna staat boven aan de brug en ik kom er aan.

 

Uiteindelijk kom je op een punt waar je met de auto niet verder kunt. Dat is de smalle verbinding van de Mar Menor met de Middellandse zee.
In de verte ligt het vaste land van San Pedro del Pinatar.

Klik hier verder om de omgeving te verkennen

 

 

 

 

over ons & contact  cookies & privacy  bijgewerkt 27-03-2022