19 Januari: Gobabis

Het is heerlijk toeven in de Sandune lodge. In de ochtend wandelen we wat over het uitgestrekte terrein. Maar we lummelen voornamelijk vandaag. Ach, het is wel best zo.

Tegen een uur of vier bedenken we dat we toch wel zin hebben in een gamedrive. Die is van vijf tot zeven. Iets voor vijven staan we klaar. André, de echtgenoot van Sandra die de boel hier managed, is onze gids/ranger. We hebben er allemaal zin in.

 

André heeft goede ogen en ziet vaak eerder dan wij het wild in de verte. Als eerste komen we een mannetjes waterbok tegen die ons nauwlettend in de gaten houdt.

 

Deze gnoe vertrouwt het ook niet helemaal.

 

Ondanks de oplettendheid van André is Mar de eerste die de vier witte neushoorns ziet. Ze zijn, in tegenstelling tot de meeste dieren hier, niet bepaald schuw en laten zich rustig van dichtbij fotograferen.

 

En verder gaat het weer. We zien in de verte een grootoorvos met een welpje, maar voordat we scherp hebben kunnen stellen zijn ze weer verdwenen.

We komen ook langs een gigantisch groot zogeheten "weavers nest". Dat nest is zomaar een kubieke meter groot. Talloze wevers vliegen in- en uit.

 

Er zijn meer gnoes in dit deel van het reserve.

 

We passeren een koritrap die uiteindelijk toch maar liever het hazenpad kiest als we aankomen.

 

De zebra's gaan ook als door de bliksem getroffen er vandoor als ze ons zien.

 

Tot slot kruisen nog een paar "kameelpeerden", zoals de Afrikaners giraffen noemen, ons pad. Wat een grappige beesten toch.

 

Opgetogen rijden we terug naar de lodge voor het avondeten. Het was meer dan de moeite waard!

Klik hier voor het vervolg, Windhoek

 

 

 

 

over ons & contact  cookies & privacy  bijgewerkt 22-01-2024