17 Januari: Maun

De dag begint met regen. Veel regen. Wat te doen vandaag. De ochtend brengen we door met ontbijten, koffie drinken en de plannen voor de komende dagen herzien.

Aan het begin van de middag is het eindelijk weer droog en breekt het zonnetje door. We gaan naar het Nhabe museum. Dat blijkt meer een piepklein rariteitenkabinet met wat beelden buiten in de tuin dan een museum.

Buiten staat een roestig beeld van een gitaar spelende man.

 

Op een keet naast het museum staat een mooie muurschildering van een mokoro.

 

Binnen zijn krantenartikelen en foto's van hotemetoten aan de muur geplakt. In een kamertje staan wat artefacten waaronder een aantal opgezette vogels. Dit zijn links twee visarenden en rechts een vogel waarvan het kaartje eraf is gevallen.

 

We zijn snel klaar hier en gaan weer de auto in. Opeens bedenken we dat er ergens een bierbrouwerij/proeverij moet zijn. Op naar de Okavango Craft Brewery!

De brouwerij blijkt een groot terras te hebben. We nemen plaats aan een houten tafel en bestellen een proeverijtje. De vier biertjes die ze hier brouwen worden gepresenteerd op een mini mokoro. 

 

Het moet gezegd, de biertjes smaken prima, met name de tweede van rechts, de panhandle ale. De manager vertelt ons een heel verhaal over de ideële opzet van de brouwerij. Zij kopen gierst van de lokale boeren in de delta die in ruil daarvoor hun gewas op een diervriendelijke manier beschermen tegen de olifanten. Bijvoorbeeld door peper rond de gewassen te zetten. De manager draaft een beetje door en stelt dat hoe meer we drinken des te beter het is voor de boeren en de olifanten. We knikken braaf maar laten het toch maar bij één biertje de man.

Eén van de brouwers laat Mar de gierst zien waarvan het bier wordt gebrouwen. 

 

De brouwerij van buiten en van binnen.

 

Eind van de middag zijn we weer thuis. Toch nog wat leuks gedaan vandaag.

Klik hier voor het vervolg, naar Gobabis

 

 

 

 

over ons & contact  cookies & privacy  bijgewerkt 19-01-2024