28 Januari: Omaruru

Voor we vertrekken naar Omaruru vandaag zien we tot onze verbazing een Chery met Namibisch kenteken bij de lodge staan. Andreas heeft ons gisteren verteld dat Chery niet te koop is in Namibië maar hij heeft ongelijk. Dit geeft de burger moed, misschien kan de auto toch in Windhoek worden gerepareerd.

Iets over twaalf rijden we Omaruru binnen. Omdat het gisteren geregend heeft is de temperatuur buiten en dus ook in de auto redelijk goed te doen. De airco werkt af en toe een paar minuten. Dat scheelt ook weer.

De lodge die we hadden uitgezocht valt wat tegen. We gaan iets verderop kijken bij Kashana. Dat ziet er prima en gezellig uit. We boeken direct voor twee nachten.

De moeizame communicatie met de autoverhuurder wordt weer opgepakt en dat leidt tot helemaal niets. Zij vinden ons probleem min of meer gezeur en als we de auto willen omruilen dan kan dat niet bij de grens zoals in de voorwaarden staat, maar alleen bij een filiaal van Woodford. Dichtstbijzijnde is ruim zestienhonderd kilometer rijden. Zoek het dus maar lekker uit. Morgen dan maar de Chery dealer in Windhoek bellen en kijken of die iets kan betekenen.

We hebben een alleraardigst huisje gekregen. De tuin ervoor is prachtig met veel bijzondere cactussen erin.

 

Ons huisje ziet er van de buitenkant zo uit, binnen is net een balzaal zo groot. 

 

29 Januari: Omaruru

Ons huisje en de tuin maken onderdeel uit van een complex van een vriendelijke Duitse eigenaar. Het hoofdgebouw dateert uit 1907 en is oorspronkelijk een casino voor de mijnwerkers geweest. Iedereen hier is even behulpzaam en vriendelijk en we zijn blij dat we hier zijn aangeland.

 

Het kost ons wat moeite, maar uiteindelijk hebben we een afspraak met de dealer in Windhoek kunnen maken voor morgen. Hopelijk kunnen ze de airco daar maken. We gaan het zien.

s Middags brengen we een bezoek aan één van de weinige wijngaarden van Namibië, de Erongo winery. Er is een restaurant ter plekke waar we gaan lunchen. Dat neemt ruim drie uur in beslag. Niemand heeft haast en wij ook niet. De gerechten zijn top, evenals de wijnen. Voorgerecht carpaccio van wild en hoofdgerecht oryx (gemsbok) biefstuk.

 

Ons uitzicht tijdens de lunch? Ondanks dat er nog veel aangeplant moet worden mag dat er zeker zijn!

 

We nemen nog een foto van de wijnvaten. Puf om de excursie te doen hebben we niet meer na al dat eten en drinken.

 

Terug in de lodge houden we ons bezig met de scenario's voor de komende dagen.

Klik hier voor het vervolg, Windhoek again

 

 

 

 

over ons & contact  cookies & privacy  bijgewerkt 01-02-2024