22 November: Bargara

Naarmate de dag vordert en Bargara naderbij komt wordt de jeuk bij Peet steeds erger. Niet één of twee maar zeker vijftig steeds groter wordende plekken zijn er om te krabbelen. Waren er toch zandvlooien op het strand, we hadden ze niet gezien.

De bestemming van vandaag is Bargara, een kustplaatsje op vijftien kilometer van Bundaberg aan de Capricorn Coast. De naam Capricorn doelt er op dat de Steenbokskeerkring hier doorheen loopt. In Bargara gaan we op zoek naar de Golden Cane B&B. Ook dit blijkt weer een oase en we reserveren direct voor drie nachten.

De uitbaatster, Lorraine, blijkt tamelijk excentriek. Verbaasd zien we de negenenzestig jarige (!) vrouw rondlopen op haar nieuwe moonboots met pantykousjes die er bovenuit steken. Ze vertrekt over een paar dagen naar Lapland en is vast aan het oefenen hoe ze met die dingen moet lopen. Het is een schat van een vrouw en kwettert de hele dag binnensmonds door tegen ons. In een nauwelijks te verstaan zwaar accent. Al snel korten we haar naam af als Lorre of Lori naar de papagaaiachtigen hier.

Wat we hier doen? Voornamelijk boeken lezen, zonnen en af en toe een baantje trekken in het zwembad. We zijn niet de enigen in dit zwembad, ook deze reuzenpad is daar per ongeluk in terecht gekomen en heeft de grootste moeite om er weer uit te komen.

 

De bouwstijl van de villa's in dit land spreekt ons niet erg aan. Vaak erg protserig en veel pasteltinten. In de Golden Cane zijn er vele blikken abrikooskleurige verf aan te pas gekomen om de boel op te leuken rond het zwembad.

 

Zoveel dat je beter je ogen af en toe kunt sluiten.

 

Of je in je boek verdiepen...

 

Beetje gekwetter van Lori's op de achtergrond, heerlijk zo'n dagje niks.

 

Hier in Bargara maakt men zich ook al een beetje op voor de naderende kerst. Voor ons vreemd vanwege de hitte. In het restaurant waar we eten staat een gigantische opblaaspop van de kerstman.

In de bar zien we dat de echte Santa zich incognito aan het indrinken is voor de drukke periode die voor de boeg staat. Ook zonder zijn muts herkennen we hem direct.

 

Waarom we eigenlijk in Bargara zijn neergestreken? Hier vlakbij is het Mon Repos Turtle Centre. Daar gaan we morgenavond naar toe...

Klik hier voor het vervolg, Turtle Time

 

 

 

 

over ons & contact  cookies & privacy  bijgewerkt 18-10-2023