22 November: Bargara

Naarmate de dag vordert en Bargara naderbij komt wordt de jeuk steeds erger. Niet een of twee maar zeker vijftig steeds groter wordende plekken zijn er om te krabbelen. Zandvlooien waren er op het strand, we hadden ze niet gezien.

De bestemming van vandaag is Bargara, een kustplaatsje op 15 kilometer van Bundaberg aan de Capricorn Coast. De naam Capricorn doelt er op dat de Steenbokskeerkring hier doorheen loopt. In Bargara gaan we op zoek naar de Golden Cane B&B . Ook dit blijkt weer een oase en we reserveren direct voor drie nachten.

De uitbaatster, Lorraine, blijkt tamelijk excentriek. Verbaasd zien we de 69-jarige dame rondlopen op haar nieuwe moonboots met pantykousjes er boven uit stekend. Ze vertrekt over een paar dagen naar Lapland. Het is een schat van een vrouw en kwettert de hele dag binnensmonds door tegen ons. In een nauwelijks te verstaan zwaar accent. Al snel korten we haar naam af als Lorre.

Wat we hier doen? Voornamelijk boeken lezen, zonnen en af en toe een baantje trekken in het zwembad. We zijn niet de enigen in dit zwembad, ook deze knoert van een pad is daar per ongeluk in terecht gekomen en heeft moeite er weer uit te komen.

 

De bouwstijl van de villa's in dit land spreekt ons niet erg aan. Vaak erg protserig en veel pasteltinten. In de Golden Cane zijn er vele blikken abrikooskleurige verf aan te pas gekomen om de boel op te leuken rond het zwembad.

 

Zoveel dat je beter je ogen af en toe kan sluiten.

 

Of je in je boek verdiepen.....

 

Beetje gekwetter van vogeltjes op de achtergrond, heerlijk zo'n dagje niks.

 

Hier in Bargara maakt men zich ook al een beetje op voor de naderende kerst. Voor ons vreemd vanwege de hitte. In het restaurant waar we eten staat een gigantische opblaaspop van de kerstman.

In de bar zien we dat de echte Santa zich incognito aan het indrinken is voor de drukke periode die voor de boeg staat. Ook zonder zijn muts herkennen we hem direct.

 

Waarom we eigenlijk in Bargara zijn neergestreken? Hier vlakbij is Mon Repos. Daar gaan we morgenavond naar toe...

Klik hier voor het vervolg, Turtle Time

 

 

 

 

over ons & contact  cookies & privacy  bijgewerkt 21-04-2022