20 Januari: Koh Kradan

De speedboot met als eindbestemming Koh Lanta met tussenstops in Koh Bulon, Koh Kradan en Koh Mook vertrekt om negen uur. Een half uur vantevoren kan er ingecheckt worden. Alle mensen die op de foto staan inclusief hun bagage, wij en nog wat laatkomers worden in de boot geperst. Overal zitten, staan en hangen mensen op bankjes en op koffers. Naar schatting zijn er voor de helft van de mensen reddingsvesten.

 

Al gauw blijkt dat snelheid prevaleert boven comfort. Het water spat regelmatig met golven de boot in en al snel zijn we doorweekt. Na dik tweeënhalf uur stappen we uit in Koh Kradan, drijfnat en wel.

Het resort wat we vanuit Koh Lipe hebben geboekt, het Koh Kradan Beach resort, zag er op de folder leuk uit. We hebben niet de goedkoopste bungalow geboekt voor zo'n zeventig euro per nacht. Als we het krot binnen stappen zakt onze spreekwoordelijke broek af tot op de enkels. Hier is al jaren niets aan gedaan, ramen gaan niet meer open en de badkamer is een drama.

We gaan verhaal halen bij de receptie en na enig steggelen krijgen we met twintig euro bijbetaling per nacht wel een goede bungalow (C7). Althans, die ziet er goed uit bij binnenkomst. Maar helaas, de riolering in de badkamer stinkt enorm. Wij gaan nogmaals terug en krijgen nu de bungalow ernaast (C6). Vooralsnog ruikt die een stuk frisser.

 

Het strand voor de deur is prachtig en een stuk rustiger dan op Koh Lipe. In tegenstelling tot veel andere eilandjes staan hier geen palmbomen maar dennebomen aan het strand. We hebben uitzicht op allerhande piepkleine rotseilandjes. Aan de overzijde van het water ligt onze volgende bestemming, Koh Mook.

 

's-Avonds gaan we aan de heerlijke gemarineerde gamba's met sla en friet. We hebben nog een fles wijn meegenomen uit Koh Lipe en na die geleegd te hebben gaan we tevreden slapen.

 

21 Januari: Koh Kradan

Bij het wakker worden stinkt de badkamer net als in C7. Tot overmaat van ramp hebben we ook geen warm water. Een dom grijnzende Thai bij de receptie legt uit dat er niet voldoende druk is en dat bij C4 het hete water ophoudt. Waarom verhuur je deze bungalow dan, eikel!!! Mokkend verkassen we naar C3 en jawel, hier is het water na enige tijd warm en het stinkt absoluut niet.

Ook vandaag is het wederom uitstekend en zeer warm weer, minima 24 graden, maxima 34 graden. Veel meer dan het water in en uit, af en toe iets eten of drinken en boeken lezen doen we dus niet. Het uitzicht blijft fotogeniek.

 

Ook onder water is er van alles te beleven.

 

Vanaf vandaag lunchen en dineren we bij Coral Garden, een Italiaan. Die is prijzig maar serveert geweldig lekker eten. Het is tien minuten lopen over het strand en dat beetje beweging is goed voor ons. Ook voor Boeddha wordt hier goed gezorgd, elke dag vers eten en drinken.

 

22 Januari: Koh Kradan

Er is er een jarig... en dat is Peet! Dus extra lekker ontbijten, lunchen en dineren vandaag! Daarmee valt het ontbijt of wat daarvoor moet doorgaan in ons resort af. Al het eten staat daar open en bloot omringd door vliegen koud te worden/zijn op het buffet. De (koude) gebakken spiegeleieren liggen uren in een laag vet naar de hemel te staren, bah! Zelfs de verse ananas is bruin van binnen. We gooien onze ontbijtvouchers dan ook maar weg en zoeken ons heil elders.

Voor de lunch gaan we naar het Paradise Lost Resort, wat volgens het bordje vijf minuten lopen is. Voor ons blijkt de nadruk te vallen op het woordje "lost", we vinden geen paradijs, hooguit een vervallen lodge. We lopen door de bloedhitte nog een stuk verder tot we bij sunrise beach komen. Ook daar is geen resort, wel veel rotsen en een verlaten baai. Toch maar weer naar de Italiaan...

 

Als we terug lopen maken we eindelijk eens een foto van die typische bordjes die vlak bij onze bungalow staan. We blijken in de gevarenzone te leven.

 

Dus, als je de Tsunami ziet aankomen dan is het maar 1250 meter lopen door het vaak mulle zand voor je in veiligheid bent. Hopen dat ze op tijd waarschuwen als het zover is...

Wat we verder vandaag doen? Raad maar eens, in ieder geval nog meer foto's maken. Uitzicht vanaf de veranda bijvoorbeeld.

 

Close-up van een rotseilandje.

 

Bootje voor de deur.

 

Andere rotseilandjes...

 

Speedboot in de verte...

 

23 Januari: Koh Kradan

Vandaag is het bewolkt en heet, erg heet. Zo heet dat zelfs de zwerfhonden de zee in gaan.

 

Al met al een prima dag om wat te internetten, te lezen en ons vast voor te bereiden op de dag van morgen, de overtocht naar Koh Mook.

In de middag gaan we toch nog wat doen, een eind lopen om het eiland heen tot zover als we kunnen komen. Het wordt steeds rotsachtiger.

 

Dan komen we opeens bij een kleine lodge. De hutjes zien er erg primitief uit. Achter op het erf is een Thaise moeke bezig met de cocos voor de curry fijn te hakken.

 

We drinken hier nog een biertje en dan gaan we snel terug, het is opkomend tij en op de heenweg kwam het water al tot over de kuiten... Tegen een uur of zeven gaan we zoals inmiddels vertrouwd eten bij Coral. Ja het wordt tijd dat we uit de sleur komen. Morgen wacht Koh Mook.

Klik hier voor het vervolg, Koh Mook

 

 

 

 

  over ons
contact
 
cookies
privacy
 
bijgewerkt
06-06-2020