24 Januari: Koh Mook

Nadat we terugkomen van het ontbijt ligt er een longtail boot klaar om te vertrekken naar Koh Mook. We vragen of we nog mee kunnen en ze vinden het geen probleem om vijf minuten op ons te wachten. Dat wordt dus als een haas de koffer inpakken en goed opletten of je in de haast niets vergeet.

Even later stappen we in de longtail en varen binnen een half uur naar Koh Mook wat tegenover Koh Kradan ligt.

 

Koh Mook is heel wat rustiger en authentieker dan Koh Kradan. Er is een breed strand wat bij eb oploopt tot zo'n honderd meter. Op dit stuk zijn drie resorts, twee middenklasse (Nature Beach en Pawapi) en een zeer luxe (Sivalai). Het Pawapi blijkt vol te zitten voor vanavond, het Sivalai is veels te duur, dus nemen we onze intrek in het Koh Mook Nature Beach Resort.

We hebben een grote saaie betonnen kamer zonder heet water, wel met airco. Het laatste is geen overbodige luxe hier, de zon schijnt onbarmhartig.

 

De rest van de dag houden we ons koest en kijken hoe de bootjes erbij liggen.

 

In tegenstelling tot Koh Kradan, wat een eiland is met alleen maar resorts zonder couleur locale, heeft het hier wel iets meer. Er zijn wat kleine dorpjes en er is een moskee vlak achter ons. En eerlijk is eerlijk, de Muezzin heeft geen slechte stem, het volume staat redelijk en zijn oproep tot gebed duurt nooit langer dan twee tot drie minuten. Het heeft wel iets als je uitgestrekt op je bedje ligt...

 

's-Avonds gaan we op chic bij Sivalai eten. Ze hebben vis BBQ met heerlijke soep, salades en fruit toe voor elf euro de man.

 

25 Januari: Koh Mook

Na een nacht Nature Beach houden we het voor gezien en verhuizen we naar de buren, het Pawapi. Hier geen beton, maar gezellige rieten hutten die pal aan het strand staan. Ook hier geen heet water in tegenstelling tot wat de receptioniste beloofde en ook geen airco. Je hebt dat niet nodig zo vlak aan zee zeggen ze... Ze zeggen wel meer...

 

In het Pawapi is het wel oergezellig. Ook hier doen we weinig anders dan boten kijken, boeken lezen, kletsen met de buren, af en toe wat eten en vooral veel drinken.

In de loop van de middag besluit Peet om weer eens wat kleren uit te flodderen. Eerst op zoek naar een stopje voor de wasbak, want die ontbreekt weer eens. Een uurtje later is dat geregeld en bij het openen van de waszak klinkt een afschuwelijke kreet! Mijn lievelingsoverhemd zit er niet in!

"Shit, die hangt nog aan een gordijnrail in Koh Kradan!" De receptie van het Pawapi neemt de zaak zeer serieus en belt de overburen op. En verdomd, ze hebben het shirt gevonden. Twee uur later meert er een longtail voor het Pawapi af en komt de schipper apetrots met het shirt in de hand op ons aflopen. Met de hartelijke groeten uit Koh Kradan...

 

 

Genoeg consternatie voor vandaag. Mar is weer een beetje misselijk, dus houden we het beschaafd en eten een pastaatje 's-avonds, zonder wijntje erbij.

 

26 Januari: Koh Mook

Vandaag is het wederom een bloedhete dag. We hebben boeken volop en voeren verder eigenlijk helemaal niets uit. Ja, af en toe maken we een foto. Vanaf het strand en vanuit het water.

 

Morgen is het volle maan, maar vandaag lijkt het alsof het al zover is.

 

Na nog een diner in het Silavai compleet met een optreden van Thaise danseressen. Het optreden getuigt van een dermate hoog amateuristisch gehalte dat we er geen foto's van maken. Na het eten gaan we naar het Pawapi terug.

Hadden we al verteld dat de bedden hier kanonhard zijn? We maken ons op voor de tweede nacht Spartaans genieten. Je zou bijna verlangen naar huis. Morgen reizen we verder...

Klik hier voor het vervolg, Koh Lanta

 

 

 

 

  over ons
contact
 
cookies
privacy
 
bijgewerkt
06-06-2020