14 November: Daintree

We schrikken wakker om negen uur en een uurtje later zitten we in de auto richting Daintree National Park (Cape York Peninsula Aboriginal Land). Dit is nog een stuk onaangetast regenwoud en staat terecht op de werelderfgoed lijst. Het park ligt op anderhalf uur rijden ten noorden van Cairns.

De weg er naar toe is schitterend en slingert zich langs de oceaan met af en toe fantastische doorkijkjes. Iets voorbij halfweg moeten we de Daintree rivier oversteken om in het park te komen. Dat gaat met een kabelpontje.

 

We rijden na de oversteek door naar het dorpje Cape Tribulation. Daar hebben we een alleraardigst soort van "Landal/Roompot" huisje geboekt dat midden in het regenwoud staat. De naam van het complex is Ferntree Rainforest Lodge.
Het huisje (cabin) is opgetrokken uit (vochtig)bordkarton, maar we hebben wel een eigen badkamer en een veranda. We zijn één van de laatste huurders, ze gaan ongetwijfeld binnenkort renoveren. Wel een mooie poinciana (flamboyant) in bloei voor de deur. Deze boomsoort is endemisch voor ...Madagaskar!

 

Er is vlakbij een mooie wandeling uitgezet, de Dubuji Boardwalk. Deze gaat dwars door het regenwoud heen en komt uit in het mangrovebos dat grenst aan de oceaan. Hier wat plaatjes onderweg gemaakt, om te beginnen de, wie kent hem niet, driekleurige ral.

 

Midden in dit web zit een vrouwtjes reuze gouden bolwever.

 

Steeds als je een stroompje ziet moet je even blijven staan. Het krioelt van het leven in dit moerasgebied. Wat dacht je van deze één meter lange gele griezel, een keelback slang. Giftig is hij niet.

 

Hadden we al gezegd dat er hier overal borden staan met waarschuwingen? Deze is tegen kwallen en de remedie hangt eronder., zijn eroverheen gieten en NIET wrijven!

 

Dan komen we op het strand.

 

Na een half uurtje banjeren op het strand komen we bij een camping aan. De barman vertelt ons dat verderop bij de rivier krokodillen zijn en als je geluk hebt kan je ze aan de overkant zien liggen. Helaas is ie net even een plasje doen ofzo. We zien alleen zijn sporen.

 

Boompje met aparte wortels.

 

's Avonds gaan we voor de houtoven pizza op de camping tussen de mates. Pizza Daintree? Good choice! Wat, willen jullie mes en vork? Tja, die hebben we wel ergens, no worries guys!

Klik hier voor het vervolg, Terug naar Kewarra

 

 

 

 

over ons & contact  cookies & privacy  bijgewerkt 17-10-2023