13 November: Cairns

We zijn in Oz! Na in totaal vijfentwintig uur in een vliegtuig te hebben gezeten en minstens twaalf uur op diverse vliegvelden rondgehangen te hebben zit het er voorlopig even op.

We halen de auto, een witte Hyundai i30, op en tuffen naar Kewarra Beach, een plaatsje iets ten noorden van Cairns. We hebben via airbnb een kamer geboekt vlak bij het strand. Dit wordt onze basis de komende dagen.
Vanaf het strand kunnen we nu kijken naar vliegtuigen...

 

Mooi stukje strand overigens.

 

 

Ondanks dat de Aussies flink hebben huisgehouden en er niet veel meer over is van het tropisch regenwoud is er langs deze kust een strook overgebleven. Op sommige plekken loopt het mangrovebos tot aan de oceaan.

 

Dit is een land van vele verboden. Je ziet het ene na het andere bord en denkt vaak, ach laat maar. Hoewel...deze waarschuwing nemen we toch maar liever serieus.

 

November is het begin van de kwallentijd. Overal langs de kust zijn een soort pierebadjes gemaakt die de bijters moeten tegenhouden. Stinger enclosures noemen ze dit.

 

14 November: Cairns Solar Eclipse

Wisten wij veel toen we een datum voor het ticket uitzochten. We hadden geen idee dat er, precies als wij er zijn, een totale zonsverduistering te zien is van maar liefst twee minuten!
In alle vroegte, dat dan weer wel. Kwart over vijf in de ochtend loopt de wekker af.  Zo'n vijfigduizend freaks uit de hele wereld zijn hier naar toe gekomen voor dit fenomeen. En ja, als het er toch is dan maar meedoen en kijken of je een glimp ervan kunt zien.

 

En we zijn niet de enigen op het strand bij ons voor de deur. Onze gastheer en gastvrouw van de airbnb, Yosi en Leigh, en hun Japanse gast Matsuko zijn er uiteraard ook.

 

Nog een paar onbekenden... We wachten in spanning af. Het is flink bewolkt en heel af en toe piept de zon door de wolken heen.

 

Als het eenmaal zo ver is, is er verdomd weinig te zien of te fotograferen. Peet probeert van alles, maar echt succesvol is het niet. Hieronder de twee beste die we hebben en eentje, de onderste, die we hebben geleend van internet.

 

Op het moment supreme kijken we ook even achterom en zien we overal flitslichtjes...

 

Tegen zeven uur in de ochtend is het spektakel alweer voorbij en gaan we weer terug ons mandje in. We zijn nog niet helemaal over de jetlag heen.

Klik hier voor het vervolg, Daintree

 

 

 

 

over ons & contact  cookies & privacy  bijgewerkt 17-10-2023