16 December: Viti Levu

Na het ontbijt gaan we direct op zoek naar wat beters voor, hopelijk, de laatste nacht op Fiji. Dat vinden we een kilometer verderop in het door Indiërs gerunde Best Western. Een verademing is het, zeer ruime kamers en een prachtige tuin.

 

Er is ook een geweldig mooi zwembad met voor de kinderen een heerlijke glijbaan...

 

Onderwijl worden er voorzorgsmaatregelen genomen voor de komst van Evan, een cycloon van de vierde categorie!!!! In Samoa waar hij overheen geraast is heeft Evan al drie mensenlevens geëist. Ze verwachten dat de cycloon hier morgen op zijn heftigst is.

 

's-Middags lezen we op de website van Air Pacific dat onze vlucht van morgen naar Sydney is geannuleerd. We belel op en na een half uur tevergeefs in de wacht te hebben gestaan bij de vliegmaatschappij besluiten we om maar naar de airport te gaan. Daar zijn we net op tijd om onze vlucht van om te boeken naar een dag later, 18 december. We duimen en houden onze vingers gekruist dat die wel doorgaat anders komen we in de problemen voor onze vlucht naar Bangkok op 19 december.

Zodra we weer terug in het hotel zijn gaan we direct door naar het Travellers Beach Resort. Daar schijnt "de King" om vijf uur aan het volk te verschijnen. En ja hoor, als we om kwart over vijf er zijn staat ie al enigszins beschonken in vol ornaat te te zingen en zweten...

 

Ook het publiek is niet geheel nuchter en staart glazig naar de performance.

 

Can't help falling in love with you...

 

 

The King lijkt onvermoeibaar, geeft er pas na zeven toegiften de brui aan. Dan zijgt hij neer en gaat aan de whisky. Wij gaan naar ons resort, kijken of we de foto's en filmpjes kunnen uploaden. We slaan nog wat bier en chips in voor de dag van morgen. Zandzakken voor de deur...

Klik hier voor het vervolg, more Evan

 

 

 

 

  over ons
contact
 
cookies
privacy
 
bijgewerkt
06-06-2020