14 December: Naviti

Vandaag hebben we een rustdag, hooguit zwaar chillen. Anderen moeten nu maar eens de handen uit de mouwen steken. En dat doen ze ook. Minni en Noah laten trots deze reuze trevally zien. Zelf gevangen...

 

Toch doen we nog wel wat. Zoals het stilleven in de baai vastleggen.

 

Natuurlijk ook een rondje snorkelen. Hieronder een paar gestreepte sergeant vissen. Op de tweede foto een zwarte wimpelvis.

 

Na nog wat Fiji bitter biertjes en een flesje chardonnay bij het diner zit ook deze dag er op. We zijn heerlijk uitgerust.

 

15 December: Naviti

Na het ontbijt gaan Gary, Jackie, Rabia en Peet voor een snorkeltripje met de boot naar de "outer reef". Mar zwaait ze uit 

 

en gaat zelf van de weeromstuit de heuvel maar eens beklimmen. Deze bloem is mooier dan zijn naam doet vermoeden, de stinkende passiebloem.

 

Onderwijl in de boot...

 

Op deze snorkeltocht was er weinig nieuws te fotograferen. Het snorkelen was leuk, maar de beloofde haaien waren er niet. Alleen Gary heeft een kleine rifhaai gezien in de verte.

Bij terugkomst ligt het resort er vredig bij.

 

De vrede blijkt maar schijn te zijn. De dame van de receptie komt ons vertellen dat er een cycloon, genaamd Evan, op komst is. Het Manta Ray resort, een eiland verderop, wordt in zijn geheel geëvacueerd vandaag.

Wij hebben de keuze tussen blijven en morgen met de boot terug zoals gepland of vandaag de biezen pakken. Het blijft lange tijd onzeker of de boot naar het hoofdeiland morgen ϋberhaupt zal varen. Tegen één uur 's middags krijgen we te horen dat de Yasawa flyer morgen vaart, uitsluitend om mensen te evacueren. Als de manager van ons resort vertelt dat de zee wel eens ruig kan worden morgen is Mar al snel om. GAAN, en wel NU!

Een uur later komt de Yasawa flyer al in de baai. Op de valreep kan Peet nog net die ene foto maken die zijn theorie over de link tussen de inwoners van Fiji en de Hobbits kan onderbouwen. Die gaat als volgt. De Hobbits komen oorspronkelijk uit Nieuw Zeeland. Ze stammen af van Fijiaanse mannen die het met dwergvrouwtjes hebben gedaan. Hieronder de voeten van Noah, maatje 48, als bewijs van de Fijiaanse inbreng. Plak er nog wat haar bij en je hebt een Hobbit! 

 

De boot terug is boordevol en we hebben geen hotel op het hoofdeiland gereserveerd. De bussen met backpackers die van de eilanden terugkomen stromen leeg. Vandaar dat we van arren moede het eerste het beste "hotel" nemen aan het Wailoaloa strand, het Travellers Beach Resort. Meer voor de doelgroep backpackers, niet al te best en ontzettend gehorig. Oordoppen in dus...

Klik hier voor het vervolg, Evan - komt er aan

 

 

 

 

over ons & contact  cookies & privacy  bijgewerkt 24-10-2023