13 December: Naviti

Wat doen we na het ontbijt? Boekje lezen, beetje luieren in de zon, wiegen in de hangmat, rondje snorkelen... Wie heeft de parels gejat?

 

Naviti ligt maar een klein stukje varen van een ander Yasawa eiland af, Nanuya Lailai. Nanuya Lailai is een jaar of dertig terug wereldberoemd geworden omdat daar de klassieker "Blue Lagoon" is opgenomen, vernoemd naar de gelijknamige lagune. Een van de medegasten, Jackie, heeft wel wat weg van Brooke Shields dertig jaar later, nou ja, ze is ook blond. Ze is samen met een grote harige Australiër, Gary genaamd.

Tot onze stomme verbazing kondigen ze 's-middags ineens aan dat ze gaan trouwen hier. Eerst denken we dat Gary een paar cocktails te veel op heeft (hij spuugt er niet in), maar dan blijkt dat er echt een bruiloft aan zit te komen. Hier moet het gaan gebeuren.

 

Peet ontpopt zich als bruidsfotograaf. En tegen half vijf kunnen we "daar komt de bruid" zingen. Jackie heeft zich zelfs in het wit gehesen, Gary heeft nieuwe slippers aan. Ze worden vergezeld door krijgers...

 

De dominee staat al te wachten, nerveus of zijn tekst goed overkomt. 

 

Het lukt de dominee om het stel in de echt te verbinden.

 

Het halve dorp is opgetrommeld om in het koor mee te zingen......

 

We zijn niet de enigen die foto's maken...

 

Laat nu maar eens iemand hier proberen een stokje voor dit huwelijk te steken...

 

Nog een plaatje van het echtpaar, het voltallige personeel van Botaira, de krijgers, dominee en de koorleden.

 

Tot slot gaan Jackie en Gary voor het "Blue Lagoon statieportret".

 

We praten onder het genot van cocktails nog na over deze happening en kijken de foto's en filmpjes terug. Uitgeput liggen we om negen uur in ons mandje. En we kwamen hier voor onze rust...

Klik hier voor het vervolg, Naviti 3

 

 

 

 

over ons & contact  cookies & privacy  bijgewerkt 21-04-2022