11 December: Naviti

We rijden de laatste kilometers met de Nissan naar Port Denerau, de haven van waaruit de boot naar de Yasawa eilanden vertrekt.

Deze keer gaan we op chic, we hebben een plekje in de Captains lounge geboekt op de boot. Dat blijkt een voltreffer! Airco, kerstversiering, ongelimiteerd drankjes en volop de ruimte. Genieten dus.

 

We hebben een eigen hostess, Tuve genaamd.

 

De tocht langs de Yasawa eilanden is alleen al de moeite waard. De Yasawa eilanden groep ligt verspreid over een lengte van meer dan tachtig kilometer. Het is hier droger dan op het hoofdeiland, Vitu Levu. Onderweg kom je plaatjes van oorden tegen.

 

Na drieënhalf uur varen komen we bij Naviti eiland en het Botaira Beach resort aan. De bagage gaat in de ene boot en wij in het andere, kleinere bootje.  

 

De Yasawa Flyer draait om en vaart verder naar de andere eilanden.

 

We worden opgewacht door een Fijiaans bandje. Na aankomst krijgen we ook nog een bloemenslinger omgehangen...

 

Na het welkomsgeweld checken we in in onze bure. Zeer ruim mogen we wel zeggen.

 

Vanaf de veranda is het nog geen tien meter naar de baai. Er zijn veel bomen en struiken geplant die heerlijk schaduw geven. In het struweel bungelt onze hangmat, goed kijken...

 

Vanaf het strand is goed te zien dat Mar zich al in "chill modus" bevindt.

 

De middag en de avond glijden zachtjes voorbij. We hebben hier volpension. Bij elke maaltijd wordt er op een boomstam geroffeld en komen de gasten aangeslenterd om aan te schuiven. Er zijn in het Botaira Beach Resort elf Bures, maximaal tweeëntwintig personen. Het is laagseizoen en het resort zit iets meer dan half vol met Chinezen, Australiërs, Zwitsers, Duitsers en wij.

Tot onze verbazing schenken ze hier wijnen uit Californië. Die smaken ons prima.

 

12 December: Naviti

Iedere dag wordt het activiteitenbord bijgewerkt. Wij doen aan alle blauwe activiteiten met hoofdletters mee en ook aan de witte na de lunch....

 

Uiteraard wordt er wat afgesnorkeld. Behalve het koraal zien we doktervissen, een gewone koraalduivel en een paar grootoogbaarzen

 

En ja, wat doe je met de avonden???? Eerst komt dus het Happy Hour (cocktails en bier).

 

Gevolgd door het diner. Het effect van de cocktail is voor de oplettende kijker al goed te zien...

 

Als het meezit als toetje een mooie zonsondergang. 

Klik hier voor het vervolg, Naviti, de bruiloft

 

 

 

 

over ons & contact  cookies & privacy  bijgewerkt 22-10-2023