12 November: Singapore dag 2

En ook vandaag staan we niet echt vroeg op. Maar ach, wat boeit het.

We ontbijten nog maar een keer bij onze "working class foodstall". Zo te zien aan de borden op de muur ertegenover is er weinig risico besmettelijke ziekten op te lopen. Daar staat op dat alles wat groeit, bloeit en ons telkens weer boeit aardig vergast wordt...

 

We duiken weer die fantastische metro in en komen een aantal haltes later weer boven de grond uit bij een stuk historie: Het Raffles hotel. Dit is puur Brits koloniaal erfgoed en is meer voor de rich and famous. Een ontbijtje kunnen we ons daar nog wel veroorloven.

 

 

Op deze beroemde plek heeft ooit een van de barkeepers de cocktail Singapore Sling uitgevonden.
Het is net elf uur geweest en er zit nu al iemand aan die cocktail. Wij houden het maar bij ontbijten.

 

Lui als we zijn nemen we hierna een taxi naar de Raffles Landing site. We hebben namelijk een heuse rivercruise geboekt. Nou ja, cruise, een vaartochtje over de rivier van krap veertig minuten. De overkant van de vertrekplaats van het bootje heeft wel iets weg van de oever van de Seine met al zijn restaurantjes. Maar door die hoge kantoorkolossen erachter zie ze zo dat je niet in de lichtstad bent.

 

Langs de oever hangt en staat hier en daar wat bronzen kunst.

 

Vanaf het water is de Marina Sands nog imposanter dan vanaf de Gardens. De vorm van een schip is zo duidelijk herkenbaar.

 

Nog een beeld vanaf de rivier van de skyline van Singapore.

 

We mogen tot twee uur op onze kamer zijn. Ruim op tijd brengt de metro ons weer terug. Even lekker douchen en dan some time to kill (eten, foto's kijken) voor we om zes uur met de taxi naar Changi airport rijden.

Omdat we van die goedkope tickets hebben vliegen we niet rechtstreeks of via Darwin maar via Melbourne naar Cairns. Dat is zevenhalf uur naar Melbourne, drie uur wachten op het vliegveld daar en dan nog eens drieënhalf uur naar Cairns. Waar een mens zin in heeft...

Klik hier voor het vervolg, Cairns

 

 

 

 

over ons & contact  cookies & privacy  bijgewerkt 16-10-2023